Güvenlik, İtfaiye ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı;

Güvenlik Birimi;

Eğitim ve öğretim etkinliklerinin kesintiye uğratılmadan yürütülmesi ve kampüste can ve mal güvenliğinin sağlanabilmesi için teknolojik imkanlardan istifadeyle 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunmaktadır.

İtfaiye Birimi;

Sahip olduğu araç ve imkanlarla, ilgili kanun ve yönergeler doğrultusunda, 7 gün 24 saat yangın önleyici tedbirler alınması, olası bir yangın durumunda; kurtarma ve tahliyenin yapılması, yangının genişlemesinin engellenmesi ve yangının söndürülmesi faaliyetlerinden sorumludur. Ayrıca görevleri arasında, müessese bölgelerindeki radyoaktif dekontaminasyonu (yıkamak suretiyle) yapmak bulunmaktadır.

Acil Durum Koordinatörlüğü;

Acil durum ve afetlere hazırlıklı olmak amacıyla; eğitim, denetim, tatbikat ve koordinasyon çalışmalarını yürütmektedir.

Kampüs işleyişinin aksamadan devamlılığı için dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir.

a) Kampüse giriş, çıkış ve öğrenci kimliği:

• Kampüse hafta içerisinde araçla giriş yapan öğrenciler, ana giriş kontrol noktalarında kimlik ve HGS etiketi kontrolüne tabi tutulmaktadır. Ayrıca, araçta bulunan kişi/kişiler güvenlik amacıyla ID kart kontrolüne tabi tutulur. HGS etiketi olmayan araç veya kampüse giriş yasağı bulunan öğrenci kampüse alınmaz.
  • Kimlikler kişiye özeldir, başkaları ile paylaşılamaz, Kimliklerini başkaları ile paylaştığı tespit edilen kişiler hakkında YÖK disiplin yönetmeliği gereğince işlem başlatılır.
  • Öğrenci: kimlik bilgileri hakkında yanlış bilgi verdiği durumlarda YÖK disiplin yönetmeliği gereğince işlem başlatılır.

b) Ziyaretçiler:

• Ziyaretçiler ve misafirler için giriş ve çıkış saati 07:00 -23.00 arasındadır.
  • Ziyaretçinizin bilgilerini ana giriş kapılarına iletiniz.
  • Ziyaretçi kabul saati dışında kampüse ziyaretçi davet etmeyiniz.
  • Ziyaretçiler araçları ile kampüse giremez. (Aileler hariçtir.)
  • Pandemi tedbirleri nedeniyle kampüse ziyaretçi girişine izin verilmemektedir.

c) Kampüs dışı yemek ve su firmaları:

• Öğrencilerimiz Ana Kampüs ve Batı Kampüs’e dışardaki yemek / su firmalarından 7/24 yemek / su siparişi verebilirler.
  • Ana giriş kapılarını telefon ile arayarak gelecek olan yemek / su firmasının bilgilerini iletiniz.
  • Yemek / su getiren firma çalışanlarının yurt binalarına girişleri yasaktır.
  • Öğrencilerimiz yemek / su siparişlerini yurt bina girişlerinden almak durumundadır.
  • Yurt binasının içerisine giriş yaptığı tespit edilen yemek / su firmalarına 1 ay kampüse giriş izni verilmez.
  • Pandemi tedbirleri nedeniyle kampüse dışardan yemek siparişi getiren firmaların girişine izin verilmemektedir.

d) Kayıp ve Buluntu Eşya :

• Çanta , Cüzdan, Cep telefonu , Laptop vb. değerli eşyalarınızı hırsızlığa sebebiyet vermemek için yanınızdan ayırmayınız.
  • Eşyalarınızın kaybolması durumunda en yakın güvenlik görevlisine haber veriniz.
  • Herhangi bir eşya bulunduğunda, güvenlik birimine ait kayıp ve buluntu eşya ofisine teslim ediniz.
  • Kayıp ve buluntu eşya ofisine teslim edilen eşyalar sadece sahibine teslim edilir.
  • Eşyanın kaybolduğu alanda bölgeyi gören kamera mevcut ise kamera kayıtlarının izlenmesi için eşya sahibinin Güvenlik, İtfaiye ve Acil Durum Müdürlüğüne yazılı olarak başvuru yapması gerekmektedir.

GÜVENLİK, İTFAİYE ve ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ İLETİŞİM NUMARALARI;

Güvenlik, İtfaiye ve Acil Durum Müdürü (0212) 338 3637 – 1015