AÇIK İHALE USULÜYLE MAL ALIMI İDARİ ŞARTNAMESİ

 

 

  1. İHALENİN KONUSU VE İHALEYE İLİŞKİN HUSUSLAR

Madde 1 – İdareye ilişkin bilgiler

1.1. Üniversitenin;  
(a)  İhaleye çıkan birimi SATINALMA DİREKTÖRLÜĞÜ
(b)  Adresi RUMELİFENERİYOLU, 34450, SARIYER, İSTANBUL
(c)  Telefon ve faks numarası 0212 338 12 82 / 0212 338 18 65
(ç)  İlgili personelinin adı ve elektronik posta adresi CEM CİNGİ / ccingi@ku.edu.tr

1.2. İstekli olabilecekler ve istekliler, ihaleye ilişkin bilgileri yukarıdaki adres ve numaralardan ilgili personelle irtibat kurmak suretiyle temin edebilirler.

 

Madde 2 – İhale konusu mala ilişkin bilgiler

İhale konusu malın;  
(a)  Adı KOÇ ÜNİVERSİTESİ İTFAİYE ARACI ALIMI
(b)  Varsa kodu, niteliği, miktarı ve türü 1 ADET 24 METRE HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE ARACI
(c)  Teslim edileceği yer KOÇ ÜNİVERSİTESİ RUMELİFENERİ KAMPÜSÜ
(ç)  Teslim süresi / Tarihi 60 GÜN / 01.03.2020’YE KADAR
(d)  Mal alımına dair diğer bilgiler MALA EK OLARAK ARACIN KULLANIMINA AİT TEMEL EĞİTİMLER DE VERİLECEKTİR.

 

Madde 3 – İhaleye, son teklif verme tarih ve saatine ve tekliflerin geçerlik süresine ilişkin bilgiler

3.1. İhalenin;  
(a)  Numarası 201912-GM00256
(b)  Usulü Açık ihale
(c)  Tekliflerin sunulacağı adres ve ilgili personel RUMELİFENERİYOLU, 34450, SARIYER, İSTANBUL / CEM CİNGİ
(ç)  Yapılacağı yer KOÇ ÜNİVERSİTESİ SATINALMA VE İŞLETME DİREKTÖRLÜĞÜ TOPLANTI ODASI
(d) Tarih ve saati (son teklif verme tarih ve saati) 27.12.2019 – 11.00
(e)  Tekliflerin geçerlik süresi İhale tarihinden itibaren 60 takvim günüdür.

3.2. Son teklif verme tarih ve saati ihalenin yapılacağı tarih ve saattir. Teklifler, bu tarih ve saate kadar;

(a) Yukarıda belirtilen adrese verilebilir (İlgili personelin belirtilmesi zorunludur.);

(b) Yukarıda belirtilen adrese iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderilebilir (İlgili personelin belirtilmesi zorunludur.) veya

(c) İhalenin yapılacağı yerde ihale komisyonuna elden teslim edilebilir.

3.3. İadeli taahhütlü postaya gönderilenler de dahil olmak üzere, son başvuru tarih ve saatine kadar, yukarıda belirtilen adrese sunulmayan, ulaşmayan veya ihalenin yapılacağı yerde ve saatte ihale komisyonuna elden sunulmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz. Bu saatten sonra sunulan veya ulaşan teklifler, sunulma ve ulaşma zamanı belirtilerek tutanakla tespit edilir ve kabul edilmeyerek açılmadan iade edilir.

3.4. İhale tarihinin tatil gününe rastlaması halinde ihale, takip eden ilk iş gününde yukarıda belirtilen yer ve saatte yapılır ve bu saate kadar sunulan ve ulaşan teklifler değerlendirmeye alınır.

3.5. İhale tarihinin ve/veya saatinin ertelenmesi halinde, belirlenen yeni tarih ve/veya saat esas alınır.

3.6. İlan tarihinden sonra çalışma saatlerinin değişmesi halinde dahi ihale yukarıda belirtilen saatte yapılır.

3.7. Saat ayarlarında, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun (TRT) ulusal saat ayarı esas alınır.

 

Madde 4 – İhale dokümanının görülmesi ve ihaleye katılım için satın alınması zorunluluğu

4.1. İhale dokümanı (idari şartname, sözleşme tasarısı ile teklif vermeye veya malın tedarikine ilişkin diğer belgeler) aşağıda belirtilen adreste ve aşağıda belirtilen internet adresinde bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların Üniversite tarafından onaylanmış ihale dokümanını satın alması zorunludur.

(a)  İhale dokümanının görülebileceği yer İhale ilanında gösterilmiştir.
(b)  İhale dokümanının görülebileceği internet adresi https://ogs.ku.edu.tr/tr/procurement/ihaleler
(c)  İhale dokümanının satın alınabileceği yer Satınalma Direktörlüğü, Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampus, Sarıyer 34450 İstanbul
(ç)  İhale dokümanının satış bedeli (Vergiler dahil) İhale ilanında gösterilmiştir.
(d) Doküman bedellerinin yatırılacağı banka hesabı İhale ilanında gösterilmiştir.

4.2. İhale dokümanı; bedeli Üniversitenin ilanda belirtilen banka hesabına yatırılıp ödeme dekontu Satınalma Direktörlüğüne ibraz edilerek satın alınabilir, posta yoluyla veya internet üzerinden satılmaz ve satın alınamaz.

4.3. İhale dokümanını satın almak isteyenler, ihale dokümanını oluşturan belgelerin aslına uygunluğunu ve belgelerin tamam olup olmadığını incelemek zorundadır. Bu incelemeden sonra, ihale dokümanını oluşturan belgelerin tamamının aslına uygun olarak teslim alındığına dair form, “Dokümanlar arasında uyuşmazlık halinde Üniversite’deki aslı esastır.” şerhiyle biri satın alana verilmek üzere iki nüsha olarak düzenlenerek satın alana imzalatılır.

4.4. İhale dokümanının tamamını veya bir kısmını oluşturan belgelerin, Türkçe yanında başka dillerde de hazırlandığı hallerde; dokümanın anlaşılmasında, yorumlanmasında ve uyuşmazlıkların çözümünde Türkçe metin esas alınır.

 

Madde 5 – İhale dokümanının kapsamı

5.1. İhale dokümanı aşağıdaki belgelerden oluşmaktadır:

(a)     İdari Şartname,
 

(b)     Teknik Şartname,

(c)     Sözleşme Tasarısı,
(d)     Teklif verilirken kullanılacak formlar,
(e)     Teklif vermeye veya malın tedarikine ilişkin diğer belgeler.

5.2. Bu Şartnamenin ilgili hükümleri gereğince Üniversite tarafından yapılan yazılı açıklamalar, ihale dokümanının bağlayıcı bir parçasıdır.

5.3. İstekli tarafından, ihale dokümanının içeriği dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Teklifin verilmesine ilişkin şartların yerine getirilmemesinden kaynaklanan sorumluluk istekliye aittir. İhale dokümanında öngörülen kriterlere ve şekil kurallarına uygun olmayan teklifler değerlendirmeye alınmaz.

 

Madde 6 – Bildirim ve tebligat esasları

6.1. Bu Şartnamede elden tebligatın öngörüldüğü haller saklı olmak kaydıyla, Üniversite istekli olabileceklere ve isteklilere tebligatı tercihlerine göre aşağıdaki yöntemlerden biriyle yapar:

(a) E-postayla tebligatı kabul edenlere, bildirdikleri e-posta adresine e-postayla;

(b) Faksla tebligatı kabul edenlere, bildirdikleri faks numarasına faksla;

(c) E-postayla veya faksla tebligatı kabul etmeyenlere, iadeli taahhütlü bildirimle.

6.2. Herhangi bir belge veya bildirimi elden tebliğ almak isteyenlere imza karşılığı elden tebligat yapılır, ancak bu halde ayrıca e-postayla, faksla veya iadeli taahhütlü bildirimle tebligat yapılmaz.

6.3. E-postayla veya faksla yapılan tebligatlarda; e-postanın veya faksın tebligat yapılana ulaştığı tarihi izleyen ilk iş günü tebliğ tarihi sayılır.

6.4. İş ortaklıklarına tebligat iş ortaklığı beyannamesinde belirtilen pilot ortağa; ihaleye katılma olanağının tanındığı hallerde konsorsiyumlara tebligat konsorsiyum beyannamesinde belirtilen koordinatör ortağa yapılır.

6.5. İsteklinin, iş ortaklığının pilot ortağının, ihaleye katılma olanağının tanındığı hallerde konsorsiyumun koordinatör ortağının yabancı olması durumunda, e-postayla veya faksla tebligatın kabul edilmesi veya Türkiye’de yerleşik bir kişi veya kuruluşun, bu kişi ve kuruluşun yazılı onayı alınarak tebligata yetkili kılınması gereklidir.

6.6. Tebligata ilişkin hükümler saklı olmak üzere; istekli olabilecekler ve istekliler ile Üniversite veya görevlileri arasında elektronik ortamda yapılan yazışmalar ihalenin sıhhatine etki eden yazışmalar değildir.

 

Madde 7 – İhaleye katılabilmek için gereken belgeler ve yeterlik kriterleri

7.1. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir:

(a) Teklif vermeye yetkili olunduğunu gösteren imza beyannamesi, imza sirküleri veya vekaletname;

(a.1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi,

(a.2) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

(a.3) Vekaleten teklif verme halinde, vekil adına düzenlenmiş, teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter onaylı vekaletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi.

(b) Bu Şartname ekinde yer verilmiş forma uygun teklif mektubu.

(c) Geçici teminatın teminat mektubu olarak verildiği hallerde bu Şartname ekinde yer verilmiş forma uygun geçici teminat mektubu, geçici teminatın para olarak verildiği hallerde ise geçici teminatın Üniversitenin ihale ilanında belirtilen ilgili banka hesabına ihale numarası belirtilerek yatırıldığını gösteren makbuzlar,

(ç) Bu şartnamede ve atıf yaptığı belgelerde belirtilen yeterlik belgeleri.

(d) İsteklinin teklifi kapsamında sunması gerektiği Teknik Şartnamede belirtilen belgeler.

(e) İsteklinin, iş ortaklığı olduğu hallerde bu Şartname ekinde yer verilmiş forma uygun iş ortaklığı beyannamesi, konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olduğu hallerde bu Şartname ekinde yer verilmiş forma uygun konsorsiyum beyannamesi.

(f) Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgelerin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge.

(g) Kesinleşmiş sosyal güvenlik prim ve/veya vergi borcu olmadığına dair belgeler: Kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olup olmadığı hususunda Kamu İhale Genel Tebliği md. 17.3, kesinleşmiş vergi borcu olup olmadığı hususunda Kamu İhale Genel Tebliği md. 17.4 uygulanacaktır.

(ğ) Alt yüklenici çalıştırılmasına izin verilen hallerde; alt yüklenici kullanacak olan isteklinin alt yüklenicilere yaptırmayı düşündüğü işlerin listesi.

 

7.2. İsteklinin iş ortaklığı veya konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olması halinde, md. 7.1’de belirtilen belgelerin ortaklar tarafından ve teklif ehliyeti hususunda tereddüde yer bırakmayacak şekilde sunulması gereklidir.

7.3. İş deneyim belgesi istenip istenmediği ihale ilanında belirtilmiştir, ihale ilanında öngörülmüşse iş deneyim belgesi yerine ihale konusu mala ilişkin üretim kapasite raporu sunulabilir.

7.3.1. İhale ilanında iş deneyimi belgesi istenmişse aşağıdaki kriterlerin karşılanması gereklidir:

(a) İş deneyim belgelerine konu mal tedariklerinin toplam tutarının, teklif edilen bedelin asgari %40’ını karşılaması gereklidir.

(b) İhaleye katılan iş ortaklığının ortakları tarafından ortaklık oranları ve yapısı aynı olmak kaydıyla daha önce kurulmuş olan bir iş ortaklığının, (a) bendinde belirtilen koşulu karşıladığı haller hariç olmak üzere; iş ortaklıklarında pilot ortağın, istenen iş deneyim tutarının en az %20’sini sağlaması ve diğer ortakların her birinin iş deneyim tutarından fazla olması gereklidir.

(c) Konsorsiyumların teklif vermelerinin kabul edildiği hallerde konsorsiyum ortaklarının her birinin, iş deneyim kriterlerini kendi kısmı için karşılaması gereklidir.

7.3.2. Toplam işin ve toplam sözleşme bedelinin en az %80’inin istekli tarafından gerçekleştirilmiş ve kesin kabul işlemlerinin ihale ilanı tarihinden geriye doğru son beş yıl içinde veya ihale ilanı sonrasında tamamlanmış olması koşuluyla, devredilen veya devralınan mal tedariklerine ilişkin iş deneyim belgeleri kabul edilecektir.

7.3.3. Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde; ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenmiş ve tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağın bu özelliği ilgili belgenin düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu özelliği taşıdığını gösteren bir belgeyle tevsik edilmesi gereklidir.

7.3.4. Yurt içinde veya yurt dışında yapılan mal tedariklerine ilişkin iş deneyim belgeleri sunulabilir.

7.3.5.   Kamu sektörüne veya özel sektöre sunulan mal tedariklerine ilişkin iş deneyim belgeleri sunulabilir.

7.3.6.   Md. 7.3.1 (a) hükmü saklı olmak üzere; iş ortaklığı veya konsorsiyum olarak gerçekleştirilmiş işlere ilişkin iş deneyim belgeleri, iş ortaklığı veya konsorsiyumdaki hisse oranıyla çarpılarak hesaplanacaktır.

7.3.7. İş deneyim belgesi yerine ihale konusu mala ilişkin üretim kapasite raporunun sunulabileceği hallerde hem toplam üretim kapasitesinin hem de ihale konusu malın imal edileceği süre içinde kullanılabilir üretim kapasitesinin yeterli olması gereklidir.

7.3.8. Bu ihalede, ihale konusu bakımından benzer iş yoktur.

7.4. İsteklinin iş hacmine ilişkin belge istenip istenmediği ihale ilanında belirtilmiştir.

7.4.1. İhale ilanında iş hacmine ilişkin belge istenmişse aşağıdaki kriterlerden birinin karşılanması gereklidir:

(a) Toplam cironun teklif edilen bedelin %25’inden az olmaması veya

(b) İhalenin yapıldığı yılda ve bir önceki yılda, taahhüt altında devam eden mal tedariklerinin gerçekleştirilen kısmının veya bitirilen mal tedariklerinin parasal tutarının teklif edilen bedelin %15’inden az olmaması.

7.4.2. Md. 7.4.1’de belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar veya ihale tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde bir önceki yıla ait belgelerini sunamayanlar, ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıldan başlamak üzere son iki yıla ait belgelerini sunabilirler (örn. 2019 yılında yapılan bir ihale için 2018 ve 2017). Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden kriterlerin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

7.4.3. Md. 7.4.1’de veya md. 7.4.2’de belirtilen kriterlerin sağlandığını gösteren belgelerin ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen belgelerin ise o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.

7.4.4. İş ortaklığının her bir ortağının yukarıdaki kriterleri iş ortaklığındaki hissesi oranında sağlaması zorunludur.

7.4.5. Konsorsiyumların teklif vermelerinin kabul edildiği hallerde; konsorsiyumun her bir ortağının yukarıdaki kriterleri kendi kısmı için sağlaması zorunludur.

7.5. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belge istenip istenmediği ihale ilanında belirtilmiştir.

7.5.1. İhale ilanında ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belge istenmişse aşağıdaki kriterlerin karşılanması gereklidir:

(a) Cari oranın (Cari oran = Dönen varlıklar / Bir yıldan kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması gereklidir.

(b) Öz kaynak oranının (Öz kaynak oranı = Öz kaynaklar / Toplam aktif) en az 0,15 olması gereklidir.

(c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması gereklidir.

7.5.2. Md. 7.5.1’de belirtilen kriterleri bir önceki yıl bakımından sağlayamayanlar, ihalenin yapıldığı yıldan önceki son iki yıla ait (örn. 2019 yılında yapılan bir ihale için 2018 ve 2017) belgelerini sunabilirler. Bu takdirde, son iki yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

7.5.3. İhale tarihi yılın ilk dört ayında olan ihalelerde bir önceki yıla ait belgelerini sunamayanlar, bir önceki yıldan önceki son iki veya üç yıla ait (örn. 2019 yılında yapılan bir ihale için 2018 ve 2017 veya 2018, 2017 ve 2016) belgelerini, geçmişe dönük sırayla sunabilirler. Bu takdirde, belgesi sunulan son iki veya üç yılın parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

7.5.4. Md. 7.5.1, 7.5.2 veya md. 7.5.3’te belirtilen kriterlerin sağlandığını gösteren belgelerin ilgili mevzuatına göre düzenlenmiş ve serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir ya da vergi dairesince onaylanmış olması zorunludur. Yabancı ülkede düzenlenen belgelerin o ülke mevzuatına göre düzenlenmesi ve bu belgeleri düzenlemeye yetkili merci tarafından onaylanmış olması gereklidir.

7.5.5. İstekli, üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı ile kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredilerinin bilançosunda görünmemesi nedeniyle md. 7.5.1, 7.5.2 veya 7.5.3’te belirtilen kriterleri sağlayamadığı hallerde, üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatı ile kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredilerini gösteren ve ilan tarihinden sonra düzenlenmiş banka referans mektubu sunabilir. İsteklinin ekonomik ve mali yeterlik kriterlerini karşıladığının kabul edilmesi için aşağıdaki koşulların tümünün karşılanması gereklidir:

(a) Kullanılmamış nakdi veya gayri nakdi kredilerin kullanma süresinin ihale tarihinden itibaren asgari bir yıl olması ve

(b) Kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredinin ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatın teklif edilen bedelin %10’undan az olmaması.

7.5.6. İş ortaklığının her bir ortağının yukarıdaki kriterleri ayrı ayrı sağlaması zorunludur.

7.5.7. Konsorsiyumların teklif vermelerinin kabul edildiği hallerde; konsorsiyumun her bir ortağının yukarıdaki kriterleri ayrı ayrı sağlaması zorunludur.

7.6. Yabancı isteklilerin, bu şartname ve eklerinde istenilen belgelerin yerine, kendi ülkelerinin mevzuatı uyarınca düzenlenmiş dengi belgeleri sunması gerekir.

7.7. Belgelerin sunuluş şekli

7.7.1. İstekliler, yukarıda sayılan belgelerin aslını veya aslına uygunluğu Türkiye Cumhuriyeti noterlerince veya Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancı ülkelerde bulunan temsilciliklerince onaylanmış örneklerini vermek zorundadır. Ancak Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Nizamnamesinin 9 uncu maddesinde yer alan hüküm çerçevesinde; Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi idaresince veya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarca “Aslının aynıdır” şeklinde onaylanarak isteklilere verilen Ticaret Sicili Gazetesi suretleri ile bunların Türkiye Cumhuriyeti noterlerince veya Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancı ülkelerde bulunan temsilciliklerince onaylı suretleri de şekil koşullarını karşılamış kabul edilecektir.

7.7.2. Yabancı devlet makamları veya yabancı devlet makamlarının Türkiye’deki temsilcilikleri tarafından düzenlenen belgelerde, Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkili makamlarının apostili, apostil tasdik şerhi veya apostilden muafiyet şerhi gereklidir. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti ile diğer devlet veya devletler arasında, belgelerdeki imza, mühür veya damganın tasdik işlemini başkaca şekilde düzenleyen hükümler içeren bir anlaşma veya sözleşme bulunduğu takdirde, bu ülkelerde düzenlenen belgelerin tasdik işlemi, bu anlaşma veya sözleşme hükümlerine göre yaptırılabilir.

7.7.3. Yukarıdaki bentlere uygun şekilde sunulmayan belgelerin aşağıdaki yöntemlerden biriyle tasdik ettirilerek sunulması gereklidir:

(a) Belge, düzenlendiği ülkenin doğrudan dışişleri bakanlığı veya düzenlendiği ülkedeki yetkili diğer mercilerin tasdikini müteakip o ülkenin dışişleri bakanlığı tarafından tasdik edildikten sonra o ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından tasdik edilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunun bulunmadığı ülkelerde ise tasdik işlemi bu ülkeyle ilişkilerden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından yapılır. Düzenlendiği ülkedeki yetkili diğer mercilerin tasdiki ile belgenin düzenlendiği ülke dışişleri bakanlığı tasdik işleminden; belgedeki bir önceki imzanın doğruluğunun, belgeyi imzalayan kişinin hangi sıfatla imzaladığının ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır. Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu tasdik işleminden ise; imzanın doğruluğunun ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır.

(b) Belge, sırasıyla düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliği ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmelidir. Düzenlendiği ülkenin Türkiye’deki temsilciliğinin tasdik işleminden; belgedeki imzanın doğruluğunun, belgeyi imzalayan kişinin hangi sıfatla imzaladığının ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tasdik işleminden ise; imzanın doğruluğunun ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır.

7.7.4. Aslı yabancı dilde olan belgelerin Türkçe tercümelerinin aşağıdaki koşullarla sunulması gereklidir:

(a) Tercümelerin Türkiye’deki yeminli tercümanlar tarafından yapılmış ve Türkiye Cumhuriyeti noterleri tarafından onaylanmış olması veya

(b) Tercümelerin Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancı ülkelerde bulunan temsilciliklerince kabul edilen yeminli tercümanlar tarafından yapılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin yabancı ülkelerde bulunan temsilcilikleri tarafından onaylanmış olması.

Üniversite gerek duyduğu hallerde, asıl belge ile tercüme arasındaki farklılık, eksiklik, çelişki ve benzeri gibi esası etkileyen hususların giderilmesi için yeniden tercüme yaptırılmasını isteyebilir veya kendisi tercüme yapabilir veya yaptırabilir; asıl belge ile tercüme arasındaki farklılık, eksiklik, çelişki ve benzeri gibi esası etkileyen hususların açıklığa kavuşmadığı hallerde ilgili belgeyi reddedebilir.

7.7.5. Yabancı ülkelerin Türkiye’deki temsilcilikleri tarafından düzenlenen belgelerin Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından tasdik edilmesi gereklidir. Bu tasdik işleminden belgedeki imzanın doğruluğunun ve varsa üzerindeki mühür veya damganın aslı ile aynı olduğunun teyidi işlemi anlaşılır.

7.7.6. Onaylı suretlerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup “sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar”, “ibraz edilenin aynıdır” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıması gereklidir.

7.7.7. Fahri konsolosluklarca düzenlenen belgeler kabul edilmez.

7.8. Kalite ve standarda ilişkin belgeler:

7.8.1. Kalite ve standarda ilişkin belge istenmemektedir.

7.9. Teknik yeterlik için aranan belgeler ile asgari teknik yeterlik kriterleri Teknik Şartnamede belirlenmiştir. Teknik Şartname yoksa veya Teknik Şartnamede asgari teknik yeterlik kriteri belirtilmemişse bu İdari Şartnamede belirtilenler dışında asgari teknik yeterlik kriteri uygulanmayacaktır.

7.10. Tekliflerin dili

7.10.1. Türkiye Cumhuriyeti uyruğu gerçek ve tüzel kişiler ile tüm ortakları Türkiye Cumhuriyeti uyruğu gerçek veya tüzel kişi olan iş ortaklıklarının, ihaleye katılma olanağının tanındığı hallerde konsorsiyumların teklif mektuplarını Türkçe olarak vermeleri gereklidir.

7.10.2. Madde 7.10.1’de sayılanlar dışındakiler teklif mektuplarını İngilizce olarak sunabilirler.

7.10.3. Teklifi oluşturan diğer tüm belgeler ve ekleri ile diğer dokümanın Türkçe olarak veya madde 7.7.4’e uygun Türkçe onaylı tercümesiyle birlikte verilmesi gereklidir.

 

Madde 8 – İhalenin yabancı isteklilere açıklığı

8.1. İhale sadece yerli isteklilere açıktır.

8.2. Yerli istekli, Türkiye Cumhuriyeti uyruğu gerçek ve tüzel kişiler ile tüm ortakları Türkiye Cumhuriyeti uyruğu gerçek veya tüzel kişi olan iş ortaklıklarını ve konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse tüm ortakları Türkiye Cumhuriyeti uyruğu gerçek veya tüzel kişi olan konsorsiyumları ifade eder.

 

Madde 9 – İhaleye katılamayacak olanlar

9.1. Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği’nin 12. maddesi uyarınca ihaleye katılamayacak olanlar:

9.1.1. Aşağıda belirtilenler, Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği’nin 12. maddesi uyarınca doğrudan veya dolaylı ya da alt yüklenici olarak kendileri veya başkaları adına ihaleye katılamazlar:

(a) İhaleye ilişkin iş ve işlemleri hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar.

(b) 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu (“Kamu İhale Kanunu”), diğer kanunlar veya Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği uyarınca geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar;

(c) 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan veya örgütlü suçlardan yahut kendi ülkesinde ya da yabancı bir ülkede kamu görevlilerine rüşvet verme suçundan dolayı hükümlü bulunanlar.

(ç) İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler.

(d) Daha önce kendisine Üniversitede iş verildiği halde; usulüne göre sözleşme yapmayan, sözleşme imzalandıktan sonra taahhüdünden vazgeçen veya mücbir sebepler dışında taahhütlerini sözleşme ve şartname hükümlerine uygun olarak yerine getirmediği tespit edilenler.

(e) İhale konusu işin danışmanlık hizmetlerini yapan yükleniciler.

(f) Danışmanlık hizmeti ihalelerinde danışmanlık hizmetinin ilişkin olduğu işin yüklenicileri.

(g) Yukarıda sayılanların ortakları ile –ortaklık payı %10’dan az olan anonim şirketler ile Üniversitenin 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu uyarınca hâkim ortağı olduğu şirketler hariç olmak üzere– ortaklık ve yönetim ilişkisi içinde oldukları şirketler ve bu şirketlerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketler.

9.1.2. İsteklilerin hem ihale tarihinde hem de sözleşmenin imzalandığı tarihte, yukarıda belirtilen yasaklar kapsamında olmamaları ve yukarıda (b), (c), (ç) ve (g) bentlerinde belirtilen yasaklar kapsamında olmadıklarına dair belgeleri teklifleriyle birlikte, sözleşme akdetmeye davet edilenlerin ise sözleşmeyi imzalayacakları tarihte vermeleri gereklidir.

Yabancı isteklilerin, kendi ülkelerinde de (c) ve (ç) bendindeki yasaklar kapsamında olmadıklarına dair, kendi ülkelerindeki mevzuat uyarınca düzenlenmiş belgeleri sunmaları gereklidir. Bu belgelerin, isteklinin tabi olduğu mevzuat çerçevesinde denginin bulunmaması ya da düzenlenmesinin mümkün olmaması halinde, bu duruma ilişkin yazılı beyanlarını vereceklerdir. Ancak bu husus, yabancı gerçek kişi isteklinin uyruğunda bulunduğu veya yabancı tüzel kişi isteklinin şirket merkezinin bulunduğu ülkenin Türkiye’deki temsilciliklerine veya o ülkelerdeki Türkiye Cumhuriyeti konsolosluklarına teyit ettirilecektir.

9.2. Kamu İhale Kanunu’nun 53. maddesinin (b) bendinin (8) numaralı alt bendi kapsamında alınmış Cumhurbaşkanı kararları uyarınca ihaleye katılamayacak olanlar:

9.2.1. Kamu İhale Kanunu’nun 53. maddesinin (b) bendinin (8) numaralı alt bendi kapsamında alınmış Cumhurbaşkanı kararlarıyla belirlenen yabancı ülkelerin isteklileri doğrudan veya dolaylı ya da alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihaleye katılamazlar.

9.2.2. İsteklilerin hem ihale tarihinde hem de sözleşmenin imzalandığı tarihte, yukarıda belirtilen yasak kapsamında olmamaları gerekir.

9.3. Kamu İhale Kanunu’nun 59. maddesinin 2. fıkrası veya özel kanunlardaki hükümler uyarınca ihaleye katılamayacak olanlar:

9.3.1. Kamu İhale Kanunu’nun 59. maddesinin 2. fıkrası veya özel kanunlardaki hükümler uyarınca ihaleye katılamayacak olanlar doğrudan veya dolaylı ya da alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihaleye katılamazlar.

9.3.2. İsteklilerin hem ihale tarihinde hem de sözleşme tarihinde, yukarıda belirtilen yasak kapsamında olmamaları gerekir.

9.4. İhale tarihinde yukarıdaki yasaklar kapsamında olmasına rağmen teklif veren istekli bulunması halinde, aşağıdaki işlemler yapılır:

9.4.1. İhale komisyonu, ihale kararını vermemişse:

(a) Durumun Üniversite tarafından tespit edilmesi halinde, ilgili isteklinin ihale dışı bırakılmasına ve geçici teminatının gelir kaydedilmesine karar verir.

(b) İlgili istekli, ihale tarihinde yasaklar kapsamında olduğunu sonradan öğrenmiş ve kendisi bildirmişse, ilgili isteklinin ihale dışı bırakılmasına, ancak geçici teminatının iade edilmesine karar verir.

(c) İhaleye devam eder.

9.4.2. İhale komisyonu ihale kararını vermiş, ancak ihale kararı ihale yetkilisi tarafından onaylanmamışsa ve ilgili isteklinin teklifi ekonomik açıdan en avantajlı ilk veya ikinci teklif değilse; ihale yetkilisi:

(a) Durumun Üniversite tarafından tespit edilmesi halinde, iade edilmemişse ilgili isteklinin geçici teminatının gelir kaydedilmesine karar verir.

(b) İlgili istekli, ihale tarihinde yasaklar kapsamında olduğunu sonradan öğrenmiş ve kendisi bildirmişse, ilgili isteklinin geçici teminatının iade edilmesine karar verir.

9.4.3. İhale komisyonu ihale kararını vermiş, ancak ihale kararı ihale yetkilisi tarafından onaylanmamışsa ve ilgili isteklinin teklifi ekonomik açıdan en avantajlı ilk veya ikinci teklifse; ihale yetkilisi:

(a) Durumun Üniversite tarafından tespit edilmesi halinde, ilgili isteklinin ihale dışı bırakılmasına, geçici teminatının gelir kaydedilmesine karar verir.

(b) İlgili istekli, ihale tarihinde yasaklar kapsamında olduğunu sonradan öğrenmiş ve kendisi bildirmişse, ihale yetkilisi ilgili isteklinin ihale dışı bırakılmasına, ancak geçici teminatının iade edilmesine karar verir.

(c) İlgili istekli ekonomik açıdan en avantajlı teklifi vermişse, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklifi veren istekliyle sözleşme imzalanıp imzalanmamasına karar verir.

9.4.4. Yasak kapsamındaki istekliyle sözleşme imzalanmışsa md. 9.6 uyarınca işlem yapılır.

9.5. İhale tarihinde yukarıdaki yasaklar kapsamında olmayan, ekonomik açıdan en avantajlı ilk veya ikinci teklifi verdiği ihale komisyonunca karara bağlanan, ancak sözleşmenin imzalanması öncesinde yasaklar kapsamına giren istekli olması halinde ihale yetkilisi tarafından aşağıdaki işlemler yapılır:

9.5.1. Durumun Üniversite tarafından tespit edilmesi halinde, ilgili isteklinin ihale dışı bırakılmasına, geçici teminatının gelir kaydedilmesine karar verilir.

9.5.2. İlgili istekli, ihale tarihi sonrasında yasaklar kapsamına girdiğini sözleşme imzalanmadan önce kendisi bildirmişse, ihale yetkilisi ilgili isteklinin ihale dışı bırakılmasına, ancak geçici teminatının iade edilmesine karar verilir.

9.5.3. İlgili istekli ekonomik açıdan en avantajlı teklifi vermişse, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklifi veren istekliyle sözleşme imzalanıp imzalanmamasına karar verir.

9.5.4. Yasak kapsamındaki istekliyle sözleşme imzalanmışsa md. 9.6 uyarınca işlem yapılır.

9.6. Yüklenicinin, yukarıda belirtilen yasaklar kapsamında bulunduğunun sözleşme imzalandıktan sonra tespit edilmesi halinde:

(a) İhale konusu işin en az %80’inin tamamlanmış olması ve aşağıdaki koşulların bulunması kaydıyla Üniversite yükleniciden taahhüdünü tamamlamasını isteyebilir. Bu halde; yüklenici taahhüdünü ihale dokümanı ve ek belgelere göre tamamlamak zorundadır, yükleniciden kesin teminat ve varsa ek kesin teminatları tutarı kadar ceza tahsil edilir; bu ceza kesin teminat ve varsa ek kesin teminatların gelir kaydedilmesi veya yüklenicinin hak edişlerden kesinti yapılması suretiyle de tahsil edilebilir. Ayrıca yüklenici hakkında Üniversitenin Mütevelli Heyetince Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği’nin 37. maddesinin 2. fıkrası kapsamında belirlenmiş diğer yaptırımlar da uygulanır. İhale konusu işin en az %80’inin tamamlanmış olması kaydıyla yükleniciden taahhüdünü tamamlamasının istenebileceği koşullar şunlardır:

(a.1) İvediliği nedeniyle taahhüdün kalan kısmının yeniden ihale edilmesi için yeterli sürenin bulunmaması,

(a.2) Taahhüdün başka bir yükleniciye yaptırılmasının mümkün olmaması,

(a.3) Yüklenicinin yasak fiil veya davranışının taahhüdünü tamamlamasını engelleyecek nitelikte olmaması.

(b) Bu maddenin (a) bendi hükümlerine halel gelmemek üzere; ihale konusu işin en az %10’unun tamamlanmış olması ve aşağıdaki koşulların bulunması kaydıyla yüklenicinin yazılı teklifi üzerine Üniversite yükleniciden taahhüdünü tamamlamasını kabul edebilir. Bu teklifin kabul edilmesi halinde; yüklenici taahhüdünü ihale dokümanı ve ek belgelere göre tamamlamak zorundadır, yükleniciden kesin teminat ve varsa ek kesin teminatları tutarı kadar ceza tahsil edilir; bu ceza kesin teminat ve varsa ek kesin teminatların gelir kaydedilmesi veya yüklenicinin hak edişlerden kesinti yapılması suretiyle de tahsil edilebilir. Bu halde, ayrıca yüklenici hakkında Üniversitenin Mütevelli Heyetince Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği’nin 37. maddesinin 2. fıkrası kapsamında belirlenmiş diğer yaptırımlar da uygulanır.

(b.1) Yüklenicinin; varsa, ihalede verilen ve aşırı düşük fiyat değerlendirmesinden geçerek değerlendirmeye alınan en düşük teklif fiyatını kabul etmesi;

(b.2) Bu bendin (b.1) hükmü kapsamında bir teklif yoksa; yüklenicinin sözleşme bedelinin en az %10 altında bir bedeli kabul etmesi.

(c) Sözleşme bedelinin alınmamasının yüklenici veya yüklenici üçüncü kişiler tarafından taahhüt edildiği hallerde sözleşmeye devam edilir, yükleniciden kesin teminat ve varsa ek kesin teminatları tutarı kadar ceza tahsil edilmez; yüklenici hakkında Üniversitenin Mütevelli Heyetince Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği’nin 37. maddesinin 2. fıkrası kapsamında belirlenmiş diğer yaptırımlar uygulanmaz.

 

Madde 10 – İhale dışı bırakılma ve yasak fiil veya davranışlar

10.1. İhaleye katılamayacak durumda olanlar ihale dışı bırakılarak ilgili madde uyarınca işlem yapılır.

10.2. Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği’nin 37. maddesi uyarınca ihalelerde aşağıda belirtilen fiil veya davranışlarda bulunmak yasaktır:

(a) Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.

(b) İsteklileri tereddüde düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.

(c) Sahte belge veya sahte teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.

(ç) İhalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek.

Yukarıda belirtilen yasak fiil veya davranışlarda bulunanlar, ihale dışı bırakılırlar. Yasak fiil ve davranışta bulunulduğu sözleşme imzalandıktan sonra tespit edilirse kesin teminat gelir kaydedilir ve genel hükümlere göre ihale tasfiye edilir. Ayrıca ilgili istekli veya yüklenici hakkında Üniversitenin Mütevelli Heyetince Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği’nin 37. maddesinin 2. fıkrası kapsamında belirlenmiş diğer yaptırımlar uygulanır.

 

Madde 11 – Teklif hazırlama giderleri ile teklif ve ödemelerde geçerli para birimi

11.1. Tekliflerin hazırlanması ve sunulması ile ilgili bütün masraflar isteklilere aittir. İstekli, teklifini hazırlamak için yapmış olduğu hiçbir masrafı Üniversiteden isteyemez.

11.2. İsteklilerin fiyat tekliflerini Türk Lirası olarak vermeleri gereklidir. Sözleşme konusu işin ödemelerinde Türk Lirası kullanılacaktır.

 

Madde 12 – Malın teslim edileceği yerin görülmesi

12.1. Niteliği itibarıyla malın teslim edileceği yerin görülmesi gerekmektedir. Malın teslim edileceği yeri ve çevresini gezmek, inceleme yapmak, teklifini hazırlamak ve taahhüde girmek için gerekli olabilecek tüm bilgileri temin etmek isteklinin sorumluluğundadır. Malın teslim edileceği yer ve çevresinin görülmesiyle ilgili bütün masraflar istekliye aittir.

12.2. İstekli veya temsilcilerinin malın teslim edileceği yeri görmek istemesi halinde, gerekli izinler Üniversite tarafından verilecektir.

12.3. Teklif veren istekliler; malın teslim edileceği yeri incelediklerini, malın teslim edileceği yerin şekline ve mahiyetine, iklim şartlarına, işinin gerçekleştirilebilmesi için yapılması gerekli çalışmaların ve kullanılacak malzemelerin miktar ve türü ile malın teslim edileceği yere ulaşım ve şantiye kurmak için gerekli hususlarda maliyet ve zaman bakımından bilgi edinmiş olduklarını; tekliflerini etkileyebilecek riskler, olağanüstü durumlar ve benzeri diğer unsurlara ilişkin gerekli her türlü bilgiyi aldıklarını ve tekliflerini bunlara göre hazırladıklarını kabul etmiş sayılır.

 

Madde 13 – İhale dokümanına ilişkin açıklama yapılması

13.1. İstekliler, tekliflerin hazırlanması aşamasında, ihale dokümanında açıklanmasına ihtiyaç duydukları hususlarla ilgili olarak, ihale tarihinden üç gün öncesine kadar yazılı olarak açıklama talep edebilir. Bu tarihten sonra yapılacak açıklama talepleri değerlendirmeye alınmaz.

13.2. Talebin uygun görülmesi halinde Üniversite tarafından yapılacak yazılı açıklama, ihale tarihinden en az bir gün öncesinde bilgi sahibi olmalarını temin edecek şekilde ihale dokümanını satın alanların tamamına bildirilir.

13.3. Açıklamada, sorular ile Üniversitenin cevabı yer alır, açıklama talebinde bulunanın kimliği belirtilmez.

13.4. Açıklama öncesinde teklif vermiş olanlar tekliflerini geri alabilirler ve/veya yeniden teklif verebilirler.

13.5. Açıklamalar, açıklamanın yapıldığı tarihten sonra ihale dokümanını satın alanlara ihale dokümanının bir parçası olarak verilir.

 

Madde 14 – İhale dokümanında değişiklik yapılamaması ve ihale saatinden önce ihalenin iptal edilmesi

14.1. İlan yapıldıktan sonra ihale dokümanında değişiklik yapılamaz. Tekliflerin hazırlanmasını veya işin gerçekleştirilmesini etkileyebilecek maddi veya teknik hatalar veya eksikliklerin Üniversite tarafından re’sen veya açıklama talebi üzerine tespit edilmesi halinde ihale iptal edilir.

14.2. İhale öncesinde iptal edildiği hallerde ihalenin iptal edildiği ihale ilanının yapıldığı usulle ilan edilir. Ayrıca ihalenin iptal edildiği, iptal nedeni belirtilerek teklif vermiş olanlara bildirilir.

14.3. İhalenin iptal edilmesi halinde, verilmiş olan bütün teklifler reddedilmiş sayılır ve bu teklifler açılmaksızın isteklilere iade edilir.

 

Madde 15 – İş ortaklığı

15.1. İş ortaklığı, birden fazla gerçek ve/veya tüzel kişinin hak ve sorumluluklarıyla işin tümünü birlikte yapmak üzere oluşturduğu ve ortakların Üniversiteye karşı müştereken ve müteselsilen sorumlu oldukları ortaklıktır.

15.2. İş ortaklıkları ihaleye teklif verebilir.

15.3. İş ortaklığında pilot ortağın aşağıdaki şekilde belirlenmesi zorundadır:

(a) En çok hisseye sahip olan bir ortak varsa, bu ortak;

(b) En çok hisseye sahip birden fazla ortak varsa, bunlardan biri;

(c) Bütün ortakların hisse oranları eşitse, bunlardan biri.

15.4. İş ortaklığı oluşturmak suretiyle teklif verecek isteklilerin; iş ortaklığı yaptıklarına dair, pilot ortağın da belirtildiği, bu Şartname ekinde yer verilmiş İş Ortaklığı Beyannamesini teklifleriyle birlikte vermeleri gereklidir.

15.5. İş ortaklığının ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterlik kriterlerini karşılaması her bir ortağın ayrı ayrı yeterli olduğu anlamına gelmez.

15.6. İhalenin iş ortaklığı üzerinde kalması halinde iş ortaklığının noter onaylı ortaklık sözleşmesini sözleşme imzalanmadan önce Üniversiteye vermesi zorunludur.

 

Madde 16 – Konsorsiyum

16.1. Konsorsiyum, birden fazla gerçek ve/veya tüzel kişinin kendi aralarındaki hak ve sorumluluklarını ayırarak işin kendi uzmanlık alanlarıyla ilgili kısımlarını yapmak üzere oluşturdukları, ancak ortakların Üniversiteye karşı müştereken ve müteselsilen sorumlu oldukları ortaklıktır.

16.2. Konsorsiyumlar ihaleye teklif verebilir.

16.3. Konsorsiyumda koordinatör ortağın aşağıdaki şekilde belirlenmesi zorundadır:

(a) En çok hisseye sahip olan bir ortak varsa, bu ortak;

(b) En çok hisseye sahip birden fazla ortak varsa, bunlardan biri;

(c) Bütün ortakların hisse oranları eşitse, bunlardan biri.

16.4. Konsorsiyum oluşturmak suretiyle teklif verecek isteklilerin; konsorsiyum oluşturduklarına dair, koordinatör ortağın da belirtildiği, bu Şartname ekinde yer verilmiş Konsorsiyum Beyannamesini teklifleriyle birlikte vermeleri gereklidir.

16.5. Konsorsiyumun ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterlik kriterlerini karşılaması her bir ortağın ayrı ayrı yeterli olduğu anlamına gelmez.

16.6. İhalenin konsorsiyum üzerinde kalması halinde, konsorsiyumun noter onaylı ortaklık sözleşmesini sözleşme imzalanmadan önce Üniversiteye vermesi zorunludur.

 

Madde 17 – Alt yükleniciler

17.1. Sözleşme konusu işin bir kısmını yüklenici adına ve ona bağlı olarak gerçekleştirecek gerçek veya tüzel kişidir.

17.2. Yüklenici ihale konusu işin tamamını veya bir kısmını alt yüklenicilere yaptıramaz.

 

  1. TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI VE SUNULMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR

Madde 18 – Teklif ve sözleşme türü

18.1. İsteklilerin tekliflerini her bir iş kalemi için teklif ettikleri birim fiyatları belirterek vermeleri gereklidir.

18.2. Her bir iş kalemi için teklif tutarı, madde 18.6’da belirtilen iş kalemleri ve miktarları esas alınarak aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır:

(a) Sabit miktar belirtilmişse, (d) bendinde belirtilen haller dışında sabit miktarla birim fiyatın çarpımıyla bulunan bedel teklif tutarı olacaktır.

(b) Miktar asgari miktar olarak belirtilmişse, (d) bendinde belirtilen haller dışında asgari miktarla birim fiyatın çarpımıyla bulunan bedel teklif tutarı olacaktır.

(c) Miktar azami miktar olarak belirtilmişse, (d) bendinde belirtilen haller dışında azami miktarla birim fiyatın çarpımıyla bulunan bedel teklif tutarı olacaktır.

(ç) Miktar asgari ve azami miktar olarak belirtilmişse, (d) bendinde belirtilen haller dışında azami miktarla birim fiyatın çarpımıyla bulunan bedel teklif tutarı olacaktır.

(d) Miktara bağlı kademeli birim fiyat istenen hallerde, ilgili miktarla ilgili birim fiyatın çarpımları toplanarak bulunan bedel teklif tutarı olacaktır. Son kademede azami miktar gösterilmemişse önceki kademelerde belirlenmiş miktarların toplamı esas alınacaktır.

18.3. Birden çok iş kalemi için grup olarak kısmi teklif verilmesinin öngörüldüğü veya kısmi teklif verilmesinin öngörülmediği hallerde iş kalemleri için toplam teklif tutarı aşağıdaki şekilde hesaplanacaktır:

(a) Md. 18.2 uyarınca belirlenecek her bir iş kalemi teklif tutarlarının toplamı iş kalemleri için toplam teklif tutarı olacaktır.

(b) Miktarın belirsiz olduğu iş kalemlerinde; toplam teklif tutarı için, belirsiz miktardaki iş kalemi için belirtilen katsayı esas alınacaktır. Katsayının belirlenmediği hallerde aşağıdaki katsayı uygulanacaktır:

Katsayı: YOK

18.4. Sadece asgari miktarın belirlendiği hallerde sözleşme akdedilenlere asgari alım için garanti verilmiş olur. Azami miktarın veya miktarı belirsiz alımlarda katsayı belirtilmesi, miktarın boş bırakılması herhangi bir şekilde alım garantisi oluşturmayacağı gibi; miktarın kademeli olarak belirlenmesi de ilk kademede belirtilen asgari miktar haricinde herhangi bir şekilde alım garantisi oluşturmaz.

18.5. Sözleşme teklif edilen birim fiyatlar üzerinden ve iş kalemi miktarları belirtilerek imzalanacaktır.

18.6. Birim fiyat verilecek iş kalemleri, miktarları aşağıdadır:

No. İş kalemi tanımı Miktar Birim fiyat teklifi
(1) 24 METRE HİDROLİK MERDİVENLİ İTFAİYE ARACI 1 ADET TL

Madde 19 – Kısmi teklif verilip verilemeyeceği

Tekliflerin işin tamamı için verilmesi gereklidir.

 

Madde 20 – Tekliflerin sunulma şekli

20.1. Teklif mektubu ve geçici teminat da dahil olmak üzere ihaleye katılabilme şartı olarak istenen tüm belgelerin bir zarfa, zarfa sığmayacağı hallerde bir pakete veya kutuya (“dış zarf”) konulması ve kapama yerlerinin, ihale öncesinde açılmadığını gösterecek şekilde yapıştırılması, gerekli hallerde bantlanması gereklidir. Üniversiteye sunulması öncesinde açıldığı zannını uyandıracak dış zarflar fotoğraflanarak tutanakla tespit edilir ve değerlendirmeye alınmaz.

20.2. Dış zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı, teklif mektubunda belirttiğine uygun şekilde tebligata esas açık adresi, ihale numarası ve işin adı, Üniversitenin bu Şartnamede belirtilen başvuru adresi ve belirtilmişse Üniversitenin ilgili personelinin adı ve soyadı yazılır. Dış zarfın kapama yerleri istekli veya yetkili temsilcisi tarafından imzalanıp mühürlenir veya kaşelenir. İsteklinin iş ortaklığı olduğu hallerde şartnameye uygun şekilde düzenlenecek iş ortaklığı beyannamesinde belirtilen pilot ortağın, konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyumun koordinatör ortağının imzası ile mühür veya kaşesi yeterlidir.

20.3. Teklif mektubunda ihale dokümanının tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi; teklif mektubunda teklif edilen bedelin rakam ve yazı ile birbirine uygun olarak açıkça yazılması; teklif mektubunda kazıntı, silinti veya düzeltme bulunmaması ve teklif mektubunun isteklinin adı, soyadı veya ticaret unvanı yazılmak suretiyle istekli veya yetkili temsilcisi tarafından imzalanıp mühürlenmiş veya kaşelenmiş olması zorunludur. İstekli iş ortaklığı veya konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum ise tüm ortakların imzası ile mühür ve kaşesi gereklidir.

20.4. Dış zarflar bu Şartnamede belirtilen yere, ihale saatine kadar elden veya iadeli taahhütlü postayla sunulabilir. İhale saatinden sonra elden verilen veya postayla ulaşan dış zarflar kabul edilmez ve alınış zamanları tutanakla tespit edilerek açılmaksızın iade edilir. Süresi içinde sunulan dış zarfların alındığı tarih ve saatler sıra numarası verilerek yazılı olarak tespit edilir, elden verilen dış zarflar için alındığı tarih ve saat ile teslim edenin ve teslim alanın adı ve soyadı belirtilerek sıra numaralı alındı düzenlenerek teslim edene verilir.

 

Madde 21 – Tekliflerin bağlayıcılığı ve geçerlik süresi

21.1. Teklifler, teklif sahipleri için geçerlik süresince bağlayıcıdır ve Üniversite tarafından açıklama hali hariç herhangi bir sebeple geri alınamaz veya değiştirilemez.

21.2. Teklif verenler teklif geçerlik süresini kabul etmiş sayılır.

21.3. Madde 3.1.(e)’de başkaca bir süre belirlenmediği hallerde tekliflerin geçerlik süresi ihale tarihinden itibaren 60 takvim günüdür, geçerlik süresi son tarihinin resmî veya idari tatile denk geldiği hallerde geçerlik süresi son tarihi izleyen ilk iş günü olarak kabul edilir.

21.4. İhtiyaç duyulması halinde, teklif geçerlilik süresinin, en fazla teklif geçerlilik süresi kadar uzatılmasını isteklilerden, isteklilerin kabulü için son tarihi de belirterek yazılı olarak talep edilebilir. Üniversitenin bu talebini kabul eden isteklilerin kabullerini yazılı olarak bildirmeleri gerekir. Kabul için son tarihe kadar yazılı kabullerini iletmeyen veya süre uzatma talebini reddeden isteklilerin teklifleri geçersiz kabul edilir ve geçici teminatları iade edilir.

 

Madde 22 – Teklif fiyata dahil olan giderler

22.1. İsteklinin işi yapmak ve tamamlamak için yapacağı her türlü gider (işçilik ücreti, yemek ve yol giderleri, malzeme vb.) ve katma değer vergisi hariç olmak üzere vergiler teklif fiyatına dahildir. Bu giderler veya vergilerde artış olması ya da benzeri yeni gider veya vergi kalemlerinin oluşması hallerinde, teklif edilen fiyatın bu tür artış ya da farkları karşılayacak payı içerdiği kabul edilir. İstekli veya yüklenici, bu artış ve farkları ileri sürerek herhangi bir hak talebinde bulunamaz.

 

22.2. Sözleşmeden doğan damga vergisi yüklenici tarafından ödenecektir.

 

Madde 23 – Geçici teminat

23.1. Geçici teminat istenip istenmediği ihale ilanında belirtilmiştir. Geçici teminatın teklif ve ödemelerde geçerli para birimi üzerinden verilmesi gereklidir.

23.2. İhale ilanında geçici teminat istenmiş ancak miktarı belirtilmemişse, geçici teminat miktarı teklif edilen bedelin en az %3’ü olmak üzere istekli tarafından belirlenecektir.

23.3. İsteklinin iş ortaklığı veya konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olması halinde toplam geçici teminat ortaklardan biri veya birkaçı tarafından verilebilir.

23.4. Nakdi veya ayni teminat kabul edilmez. Para olarak verilecek teminatların Üniversitenin ilanda belirtilen banka hesabına ihale numarası belirtilerek yatırılması, geçici teminat mektuplarının ise tekliflerin geçerlilik süresinden asgari üç ay fazla süreli olarak düzenletilmesi, makbuzların ve/veya teminat mektuplarının dış zarf içinde teslim edilmesi gereklidir.

23.5. Üniversitenin teklifin geçerlilik süresini uzatma talebini kabul eden isteklinin, teklif ve sözleşme koşullarını değiştirmeden, geçici teminat mektubunun süresini teklifinin yeni geçerlilik süresinden asgari üç ay fazla süreli olarak düzenlettirerek elden teslim etmesi gereklidir.

23.6. Geçici teminat istenen hallerde, bu maddeye uygun şekilde geçici teminatla birlikte verilmeyen teklifler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

23.7. İlgili mevzuatına göre Türkiye’de faaliyette bulunmasına izin verilen yabancı bankaların düzenleyecekleri teminat mektupları ile Türkiye dışında faaliyette bulunan banka veya benzeri kredi kuruluşlarının kontrgarantisi üzerine Türkiye’de faaliyette bulunan bankaların düzenleyecekleri teminat mektupları da teminat olarak kabul edilir.

23.8. Geçici teminat mektuplarının bu Şartname ekinde yer alan forma uygun olarak verilmesi gereklidir. Forma aykırı olarak düzenlenmiş teminat mektupları geçerli kabul edilmez.

23.9. İhale sürecinde geçici teminatı gelir kaydedilenler ile ekonomik açıdan en avantajlı ilk ve ikinci teklifleri veren isteklilerin teminatları hariç olmak üzere; para olarak üniversitenin banka hesabına yatırılan geçici teminatlar ihale kararının onay tarihinden itibaren on işgünü içinde ve gönderildiği hesaba ödenerek, teminat mektupları ise talep halinde elden teslim edilerek iade edilir.

23.10. Ekonomik açıdan en avantajlı ilk teklifi veren isteklinin sözleşmeyi akdetmesi halinde, ekonomik açıdan en avantajlı ilk ve ikinci teklifleri veren isteklilerin teminatları, para olarak üniversitenin banka hesabına yatırılan geçici teminatlar sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren on işgünü içinde ve gönderildiği hesaba ödenerek, teminat mektupları ise talep halinde elden teslim edilerek iade edilir.

23.11. Ekonomik açıdan en avantajlı ilk teklifi veren isteklinin sözleşmeyi akdetmemesi halinde, geçici teminatı gelir kaydedilir.

23.12. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklifi veren isteklinin sözleşmeyi akdetmesi halinde, geçici teminatı, para olarak üniversitenin banka hesabına yatırılan geçici teminatı sözleşmeyi akdettiği tarihten itibaren on işgünü içinde ve gönderildiği hesaba ödenerek, teminat mektupları ise talep halinde elden teslim edilerek iade edilir.

23.13. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklifi veren isteklinin sözleşmeyi akdetmemesi halinde, bu isteklinin geçici teminatı da gelir kaydedilir.

23.14. Teminat mektupları; teslim alma tutanağı düzenlenip tutanağa teminat mektubunun bir fotokopisi, teslimin isteklinin yetkili temsilcisine yapılacağı hallerde yetki belgesinin bir fotokopisi eklenip tutanak ile ekleri istekliye veya yetkili temsilcisine imzalatılarak iade edilir.

 

III. TEKLİFLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SÖZLEŞME YAPILMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR

Madde 24 – Tekliflerin değerlendirilmesi

24.1. Tekliflerin değerlendirmesi ihale komisyonu tarafından yapılır.

24.2. İhale komisyonu ihale için belirlenmiş tarih, saat ve yerde üye tamsayısıyla toplanır. Ancak;

(a) İhale komisyonu başkanının (“Başkan”) huzurda bulunmadığı, ancak aynı gün içinde başka bir saatte hazır bulunabileceği hallerde, toplantı aynı gün içinde başka bir saate ertelenir. Bu halde son başvuru saati de ertelenmiş olur.

(b) Başkanın huzurda bulunmadığı ve aynı gün içinde başka bir saatte de hazır bulunamayacağı hallerde, ihale için yeni bir tarih ve saatin belirlenmesi için toplantı ertelenir. Bu halde son başvuru tarih ve saati de ertelenmiş olur.

(c) Başkanın huzurda bulunduğu, ancak üye tamsayısının asil üyelerle sağlanamadığı, ama aynı gün içinde başka bir saatte Başkanının huzurda bulunmasıyla asil üyelerle sağlanabileceği hallerde, toplantı aynı gün içinde başka bir saate ertelenir. Bu halde son başvuru saati de ertelenmiş olur.

(ç) Başkanın huzurda bulunduğu, ancak üye tamsayısının asil üyelerle sağlanamadığı, ama Başkanın huzurda bulunmasıyla varsa yedek üyelerle aynı gün içinde başka bir saatte sağlanabileceği hallerde, toplantı üye tamsayısının yedek üyelerle sağlanması amacıyla aynı gün içinde başka bir saate ertelenir. Bu halde son başvuru saati de ertelenmiş olur.

(d) Başkanın huzurda bulunduğu, ancak üye tamsayısının asil üyelerle sağlanamadığı ve Başkan huzurda bulunsa dahi aynı gün içinde başka bir saatte asil veya varsa dahi yedek üyelerle sağlanamayacağı hallerde, ihale için yeni bir tarih ve saatin belirlenmesi için toplantı ertelenir. Bu halde son başvuru tarih ve saati de ertelenmiş olur.

(e) Başkanın huzurda bulunduğu, üye tamsayısının sağlandığı, ancak ihale için belirlenmiş mekânın hazır bulunanlara yetmeyeceği hallerde, öncelikle hazır bulunanların elden sunacakları dış zarfları alınarak toplantının aynı yerleşkedeki uygun farklı bir mekânda yapılmasına karar verilebilir ve bunun için ihale aynı gün içinde başka bir saate ertelenebilir. Bu halde; ihalenin ertelenmesi, son başvuru saatinin ertelenmesi olmaz.

Koşulların bulunduğu hallerde birden çok kez erteleme yapılır.

Ertelemeler huzurda bulunduğu hallerde Başkan, bulunmadığı hallerde en yaşlı üye tarafından yapılıp tutanağa bağlanır, hazır bulunanlara duyurulur ve isteyenlere tutanağın aslı gibidir onaylı bir fotokopisi imza karşılığında verilir.

24.3. İhale komisyonun üye tamsayısıyla toplandığı hallerde, önce varsa elden verilen dış zarflar alınıp hazır bulunanlara açık olan ilk oturum başlatılır ve sırasıyla aşağıdaki işlemler yapılır:

(a) İhale dokümanını satın alan kimse yoksa, ihalenin iptaline karar verilir.

(b) Son başvuru saatine kadar verilmiş dış zarflar alınış sıralarına göre tutanağa işlenir.

(c) Dış zarf veren kimse yoksa, ihalenin iptaline karar verilir.

(ç) Verilen dış zarflar ihale dokümanına uygunlukları bakımından alınış sırasıyla incelenerek uygun olup olmadıkları tutanağa işlenir. İhale dokümanına uygun olmayan dış zarflar açılmaz.

(d) Verilen dış zarfların hiçbiri ihale dokümanına uygun değilse, ihalenin iptaline karar verilir.

(e) İhale dokümanına uygun olan dış zarflar alınış sırasıyla açılarak gerekli belgelerin sunulup sunulmadığı incelenerek tutanağa işlenir. Belgeleri eksik olan, teklif mektubu veya geçici teminatı usulüne uygun olmayan isteklilerin hangi belgelerinin eksik, teklif mektuplarının veya geçici teminatlarının usulüne neden uygun olmadığı da tutanağa işlenir.

(f) Geçici teminatı usulüne uygun olmayan isteklilerin teklifleri, nihai teklif fiyatını değiştirmeyecek şekilde düzeltilebilecek hesap hataları hariç olmak üzere, değerlendirme dışı bırakılır. Tekliflerin değerlendirme dışı bırakılması sonrasında değerlendirmeye alınabilecek teklif kalmazsa ihalenin iptaline karar verilir.

(g) Sunulan belgelerdeki eksikliğin veya bilgi eksikliğinin niteliğinin veya tamamlanmasının teklifin esasını değiştirmeyeceği ve hesap hatalarının düzeltilmesinin nihai teklif fiyatını değiştirmeyeceği hallerde, alım gereksinimi ve ihale takviminin izin vermesi kaydıyla, belge veya bilgi eksikliğinin tamamlanması ve/veya nihai teklif fiyatını değiştirmeyecek hesap hatalarının düzeltilmesi için tebligattan başlamak üzere en az bir iş günü en fazla beş iş günü süre verilir. Alım gereksinimi ve ihale takviminin izin vermediği hallerde ilgili teklifler değerlendirme dışı bırakılır. Tekliflerin değerlendirme dışı bırakılması sonrasında değerlendirmeye alınabilecek teklif kalmazsa ihalenin iptaline karar verilir.

(ğ) İhalenin yukarıdaki hükümler uyarınca iptal edilmediği hallerde istekliler ile teklif fiyatları ve tahmini bedel tutarı duyurulur.

(h) İkinci oturumun tarih ve saati tespit edilerek ilk oturum sona erdirilir ve durum tutanağa işlenerek tutanak ihale komisyonu üyelerince imzalanır. İkinci oturum tarihi, belge veya bilgi eksikliğinin tamamlanması veya hesap hatalarının düzeltilmesi için verilen süre ile tebligat süresi dikkate alınarak belirlenir. Sunulan belgelerdeki bilgi eksikliğinin tamamlanması veya hesap hatalarının düzeltilmesi için süre verilmediği hallerde, ikinci oturum aynı gün iş saatleri içinde başlatılabilecek ve bitirilebilecekse ikinci oturum saati aynı gün için ve ilk oturumun sona erdirildiği saatten en fazla iki saat sonrası olarak, ikinci oturumun aynı gün iş saatleri içinde başlatılamayacak veya bitirilemeyecekse ikinci oturum saati izleyen ilk iş günü için tespit edilir.

(ı) İhale komisyonu üyelerinin imzalarının tamamlandığı sırada hazır bulunup talep eden isteklilere tutanağın bir fotokopisi ihale komisyonu başkanınca “aslı gibidir” şerhiyle imzalanarak verilir.

24.4. İlk oturumda; yapılan her bir işlem hazır bulunanlara duyurulur, herhangi bir teklifin reddine karar verilmez, teklifler düzeltilemez/düzelttirilemez veya bunlara ek yapılamaz/yaptırılamaz. Yukarıda belirtilen nedenlerle dış zarfın açılmaması veya teklifin değerlendirme dışı bırakılması bu fıkra anlamında teklifin reddi değildir.

24.5. İlk oturumun tutanağı, belge veya bilgi eksikliğini tamamlaması veya hesap hatalarını düzeltilmesi için süre verilenlere ihale komisyonu başkanınca tebliğ edilir.

24.6. İhale komisyonlarının toplantılarının ertelenmesine ilişkin usul ve esaslar saklı olmak üzere; ihale komisyonu ilk oturumunda belirlediği yer, tarih ve saatte toplanır ve kapalı olarak yapılacak ikinci oturumu başlatarak sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapar:

(a) İlk oturumda verilen süre içinde eksik belgelerin/bilgilerin tamamlanıp tamamlanmadığı ve nihai teklif fiyatını değiştirmeyecek hesap hatalarının düzeltilip düzeltilmediği incelenir. Verilen sürede bilgi ve/veya belgeleri tamamlamamış veya nihai teklif fiyatını değiştirmeyecek hesap hatalarını düzeltmemiş isteklilerin değerlendirme dışı bırakılmasına ve varsa geçici teminatlarının gelir kaydedilmesine karar verilir. Tekliflerin değerlendirme dışı bırakılması sonrasında değerlendirmeye alınabilecek teklif kalmazsa ihalenin iptaline karar verilir.

(b) Belge ve bilgileri ihale dokümanına göre eksiksiz veya tamamlanmış olanların tekliflerinin ayrıntılı değerlendirilmesine geçilerek isteklilerin ihale konusu işi yapabilmeye ilişkin mali, ekonomik ve teknik yeterliklerinin ihale dokümanında belirtilen koşullara uygun olup olmadığı incelenir. İsteklinin uygun olmadığının belirlendiği hallerde teklifi değerlendirme dışı bırakılır. Tekliflerin değerlendirme dışı bırakılması sonrasında değerlendirmeye alınabilecek teklif kalmazsa ihalenin iptaline karar verilir.

(c) Aşırı düşük fiyat değerlendirmesi yapılır. Aşırı düşük fiyat teklif edenlere açıklama için en az bir iş günü en fazla beş iş günü süre verilir.

(ç) Aşırı düşük teklifin olmadığı hallerde, yukarıdaki fıkralar uyarınca değerlendirme dışı bırakılan veya reddedilenler dışındaki teklifler değerlendirilerek ekonomik açıdan en avantajlı ilk, varsa ikinci teklif belirlenerek tahmini bedel değerlendirmesi yapılır.

(d) Aşırı düşük tekliflerin açıklanması için süre verildiği hallerde üçüncü oturumun tarih ve saati tespit edilerek ikinci oturum sona erdirilir ve durum tutanağa işlenerek tutanak ihale komisyonu üyelerince imzalanır. Üçüncü oturum tarihi, aşırı düşük tekliflerin açıklanması için verilen süre ile tebligat süreleri dikkate alınarak belirlenir. Ancak, aşırı düşük tekliflere ilişkin tüm açıklamaların ikinci oturumun yapıldığı gün içinde verilmesi halinde, ihale komisyonlarının toplantılarının ertelenmesine ilişkin usul ve esaslar saklı olmak üzere, üçüncü oturum aynı gün yapılabilir.

24.7. Aşırı düşük teklifler için açıklama süresi verildiği hallerde ikinci oturumun tutanağı, açıklama için süre verilenlere ihale komisyonu başkanınca tebliğ edilir.

24.8. Üçüncü oturumun yapılmasının gerektiği hallerde, ihale komisyonlarının toplantılarının ertelenmesine ilişkin usul ve esaslar saklı olmak üzere; ihale komisyonu ikinci oturumunda belirlediği yer, tarih ve saatte toplanır ve kapalı olarak yapılacak üçüncü oturum başlatılarak sırasıyla aşağıdaki işlemler yapılır:

(a) Verilen süre içinde aşırı düşük teklifler için açıklama gönderilip gönderilmediği incelenir. Verilen sürede açıklama göndermemiş isteklilerin tekliflerinin reddedilmesine ve varsa geçici teminatlarının gelir kaydedilmesine karar verilir. Tekliflerin değerlendirme dışı bırakılması sonrasında değerlendirmeye alınabilecek teklif kalmazsa ihalenin iptaline karar verilir.

(b) Aşırı düşük teklifler için gönderilen açıklamalar değerlendirilir, açıklaması makul veya yeterli görülmeyenlerin teklifleri reddedilir, görülenlerin teklifleri ise değerlendirmeye alınır. Tekliflerin reddedilmesi sonrasında değerlendirmeye alınabilecek teklif kalmazsa ihalenin iptaline karar verilir.

(c) Değerlendirme dışı bırakılan veya reddedilenler dışındaki teklifler değerlendirilerek ekonomik açıdan en avantajlı ilk, varsa ikinci teklif belirlenerek tahmini bedel değerlendirmesi yapılır.

(ç) Oturum sona erdirilir ve durum tutanağa işlenerek tutanak ihale komisyonu üyelerince imzalanır.

 

Madde 25 – Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin belirlenmesi

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sadece fiyat esasına göre belirlenecektir.

 

Madde 26 – Aşırı düşük fiyat sorgulaması

26.1. Aşağıdaki hallerde ilgili teklifler aşırı düşük kabul edilerek ilgili isteklilerden yazılı açıklama istenecektir:

(a) Teklifin tahmini bedelin %20’den fazla altında olması veya

(b) Teklifin “Teklif Fiyat Toplamları / Teklif Sayısı” formülüyle belirlenecek tutarın %20’den fazla altında olması, ancak değerlendirmeye alınan teklif sayısının dörtten az olduğu hallerde tahmini bedelin 1,40’ından fazla olan teklifler Teklif Fiyat Toplamlarına ve Teklif Sayısına dahil edilmeyecektir.

26.2. Yazılı açıklama aşağıdaki hususlar ile teklifte önemli olan diğer bileşenlerle ilgili olarak verilecektir:

(a) İmalat sürecinin ekonomik olması,

(b) Seçilen teknik çözümler ve teklif sahibinin malın ve malla birlikte verilecek bakım, onarım, eğitim ve benzeri hizmetlerin temininde kullanacağı avantajlı koşullar.

(c) Teklif edilen malın özgünlüğü.

(ç) İstekli tarafından teklifte önemli olan diğer bileşenlere veya tahmini bedele ilişkin olarak açıklama yapılması gerekli görülen diğer hususlar.

26.3. Aşırı düşük teklif için açıklama istenen hallerde, verilen sürede açıklama göndermemiş isteklilerin değerlendirme dışı bırakılmasına ve varsa geçici teminatlarının gelir kaydedilmesine karar verilir.

 

Madde 27 – Tahmini bedel değerlendirmesi

27.1. En düşük teklife ve ikinci en düşük teklife ilişkin tahmini bedel değerlendirmesi aşağıdaki formüllerle yapılacaktır:

(a) Tutar için: Tahmini Bedel Farkı = Tahmini Bedel – Teklif Fiyatı

(b) Oran için: Tahmini Bedel Fark Oranı (“TBFO”) = Teklif Fiyatı / Tahmini Bedel.

27.2. İhale komisyonu:

(a) Tahmini bedel değerlendirmesi için gerek duyduğu hallerde veya en düşük teklifin TBF Oranının 1,10’dan fazla olduğu hallerde; tahmini bedel hesaplanırken değerlendirilmeyen herhangi bir husus olup olmadığını, tahmini bedel güncelleme suretiyle tespit edilmişse güncellemenin doğru yapılıp yapılmadığını, verilen teklif fiyatlarının piyasa rayiç fiyatlarını yansıtıp yansıtmadığını inceleyerek sonuçlarını tutanağa geçirecektir.

(b) Tahmini bedelin hatalı hesaplandığı hallerde tahmini bedeli düzelterek yeniden tahmini bedel değerlendirmesi yapacaktır; ancak bu halde ihale yetkilisi ayrıca bir gerekçe göstermesine gerek olmaksızın ihaleyi iptal edebilir.

(c) Tahmini bedelde hata bulunmadığı, ancak bir veya birkaç teklif fiyatının piyasa rayiç fiyatlarını yansıttığı hallerde, en düşük teklif ile bundan %10’dan daha yüksek olmayan teklifleri esas alarak “piyasa rayiç fiyatlarını yansıtan teklif fiyat toplamları / teklif sayısı” formülüyle tahmini bedeli yenileyerek yeniden tahmini bedel değerlendirmesi yapacaktır; ancak bu halde ihale yetkilisi ayrıca bir gerekçe göstermesine gerek olmaksızın ihaleyi iptal edebilir.

(ç) Tahmini bedelin hatalı hesaplanmadığı ve teklif fiyatlarından hiçbirinin de piyasa rayiç fiyatlarını yansıtmadığı hallerde ihalenin iptaline karar verecektir.

(d) Tahmini bedelin artırılarak düzeltildiği hallerde yeniden aşırı düşük fiyat değerlendirmesi ve/veya sorgulaması yapılmaz.

27.3. İhale komisyonun md. 27.2 kapsamında ihaleyi iptal etmediği hallerde, ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklifin (“EAT2”) belirlenmesi aşağıdaki tabloya göre yapılacaktır:

(“EAT1”: Ekonomik açıdan en avantajlı ilk teklif)

Teklif EAT1’e göre durumu İşlem
TBFO > 1,10 Teklif > EAT1 x 1,20 EAT2 olarak kabul edilmeyecektir.
TBFO > 1,10 Teklif ≤ EAT1 x 1,20 Teklifi EAT2 olarak kabul edip etmemek ihale komisyonunun takdirindedir.

Teklif EAT2 olarak kabul edilirse, ihale yetkilisi ihale kararını bu istekliyle sözleşme imzalanmaması kaydıyla onaylayabilir.

TBFO ≤ 1,10 Teklif > EAT1 x 1,20 Teklif EAT2 olarak kabul edilecektir, ancak ihale yetkilisi ihale kararını bu istekliyle sözleşme imzalanmaması kaydıyla onaylayabilir.
TBFO ≤ 1,10 Teklif ≤ EAT1 x 1,20 Teklif EAT2 olarak kabul edilecektir.

 

Madde 28 – İhalenin karara bağlanması

28.1. İhale komisyonu yaptığı değerlendirmeler sonrasında ihale sonucunu gerekçeli olarak karara bağlayacak; tahmini bedel değerlendirmesini de dikkate alarak, ekonomik açıdan en avantajlı teklifi ve varsa en avantajlı ikinci teklifi veren istekliyi belirleyerek ihalenin ekonomik açıdan en avantajlı teklifi veren istekli üzerinde bırakılmasına veya ihalenin iptal edilmesine karar verecektir. Kararlarda isteklilerin adları veya ticaret unvanları, teklif edilen bedeller, ihalenin tarihi, hangi istekli üzerine hangi gerekçelerle yapıldığı, aşırı düşük teklif sorgulamasının ve tahmini bedel değerlendirmesinin sonucu, ihale yapılmamış veya iptal edilmişse nedenleri belirtilecektir.

28.2. İhale komisyonu gerekçeli kararını ihale yetkilisinin onayına sunacaktır.

 

Madde 29 – İhalenin onaylanması veya iptali

29.1. İhale komisyonu kararı ihale yetkilisince onaylanmadan önce, ihale üzerinde bırakılan istekli ile varsa ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi isteklinin ihalelere katılmaktan yasaklı olup olmadığı teyit edilerek buna ilişkin belge ihale komisyonu kararına eklenir. İhale yetkilisi yasaklı çıkan isteklinin ihale dışı bırakılmasına karar verir, ihale dışı bırakılan istekliyle sözleşme imzalanmaz. Her iki isteklinin de yasaklı çıkması durumunda ihale iptal edilir.

29.2. İhale yetkilisi, ihale komisyonu kararının verildiği tarihi izleyen en geç beş işgünü içinde;

(a) İhale komisyonu kararını, bu İdari Şartnamede öngörülen gerekli hallerde değiştirerek, onaylar,

(b) Gerekçesini açıkça belirterek ihale komisyonu kararını reddeder veya

(c) Gerekçesini açıkça belirterek ihaleyi iptal eder.

İhale komisyonu kararının;

(a) Onaylanması halinde ihale geçerli olur,

(b) Reddedilmesi halinde ise red gerekçesi değerlendirilerek ihale komisyonunca beş işgünü içinde yeniden karar alınıp yeniden onaya sunulur.

İhalenin iptal edilmesi halinde ihale hükümsüz sayılır.

29.3. İhale komisyonunun ihalenin iptal edilmesi kararı üzerine ihale yetkilisi, verilmiş olan bütün teklifleri reddederek ihaleyi iptal etmekte serbesttir.

29.4. Bütün tekliflerin reddedilmesi nedeniyle Üniversitenin, ihale komisyonunun veya ihale yetkilisinin isteklilere karşı herhangi bir yükümlülüğü doğmaz ve istekliler Üniversiteden herhangi bir hak talebinde bulunamaz.

 

Madde 30 – İhale kararının bildirilmesi

30.1. İhale sonucu ihale yetkilisinin kararının verildiği günü izleyen en geç üç işgünü içinde ihaleye teklif veren bütün isteklilere bildirilir. İhale sonucu bildiriminde veya eklerinde tekliflerin değerlendirmeye alınmama veya uygun bulunmama gerekçeleri, ihale iptal edilmişse iptal gerekçeleri gösterilir ve bildirime ihale yetkilisinin ve ihale komisyonunun kararları eklenir.

30.2. İhale sonucu uyarınca sözleşme imzalanacağı hallerde, ihale sonucu bildirimin bütün isteklilere gönderildiği tarihten itibaren üç işgünü geçmedikçe sözleşme imzalanamaz.

 

Madde 31 – Sözleşmeye davet ve sözleşme yapılmasında isteklilerin görev ve sorumluluğu

31.1. İhale sonucunda sözleşmenin imzalanacağı hallerde; madde 30.2’de belirtilen sürenin bitiminden sonra, izleyen iş günü ilk gün olmak üzere üç işgünü içinde, ihale üzerinde bırakılan istekli, tebliğ tarihini izleyen on işgünü içinde istenmişse kesin teminatı yatırmak, sözleşme öncesinde sunulması gereken belgeleri sunmak ve sözleşmeyi imzalamak üzere davet edilir. İhale üzerinde kalan isteklinin, belirtilen süre içinde kesin teminatı yatırması, sözleşme öncesinde sunulması gereken belgeleri sunması ve sözleşmeyi imzalaması zorunludur. Bu zorunluluklara uymaması halinde, protesto çekmeye ve ayrıca karar veya hüküm almaya gerek kalmaksızın geçici teminatı gelir kaydedilir.

31.2. İhale üzerinde kalan isteklinin madde 31.1’de belirtilen zorunlulukları yerine getirmemesi halinde; madde 31.1’de belirtilen sürenin dolmasını izleyen iş günü ilk gün olmak üzere üç işgünü içinde, varsa ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibi, tebliğ tarihini izleyen on işgünü içinde istenmişse kesin teminatı yatırmak, sözleşme öncesinde sunulması gereken belgeleri sunmak ve sözleşmeyi imzalamak üzere davet edilir. Ekonomik açıdan en avantajlı ikinci teklif sahibinin belirtilen süre içinde kesin teminatı yatırması, sözleşme öncesinde sunulması gereken belgeleri sunması ve sözleşmeyi imzalaması zorunludur. Bu zorunluluklara uymaması halinde, protesto çekmeye ve ayrıca karar veya hüküm almaya gerek kalmaksızın geçici teminatı gelir kaydedilir ve ihale iptal edilir.

31.3. Sözleşmeden kasıt, Üniversite tarafından hazırlanan sözleşme tasarısıdır. Sözleşme tasarısında değişiklik yapılamayacağı gibi, sözleşmeye ihale dokümanı ve/veya sözleşme tasarısında değişiklik anlamına gelen ek de yapılamaz. İhale dokümanı ile isteklinin teklif belgeleri sözleşmenin ayrılmaz bir parçasıdır ve bunlarla sözleşme arasında uyumsuzluk olması halinde ihale dokümanı ile isteklinin teklif belgeleri esas alınır.

31.4. Sözleşme Üniversitenin imza sirkülerinde belirtilen yetkili veya yetkililer ile yüklenici tarafından imzalanır. Yüklenicinin iş ortaklığı veya konsorsiyum olması halinde, sözleşmenin bütün ortaklar tarafından imzalanması zorunludur.

31.5. Sözleşmenin imzalanmasına ilişkin her türlü vergi, resim ve harçlar ile diğer sözleşme giderleri yükleniciye aittir.

31.6. Sözleşme yüklenici tarafından aksinin talep edilmediği hallerde tek nüsha olarak imzalanarak yükleniciye Üniversitece onaylanmış bir örneği verilecektir. Yüklenicinin talebi üzerine sözleşmenin birden fazla nüsha olarak imzalandığı hallerde Üniversitede kalan nüshası esas kabul edilir.

 

Madde 32 – Kesin teminat

32.1. İstenen kesin teminat miktarı sözleşme bedelinin %6’sıdır.

32.2. Kesin teminatın teklif ve ödemelerde geçerli para birimi üzerinden verilmesi gereklidir.

32.3. İsteklinin iş ortaklığı veya konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olması halinde toplam kesin teminat ortaklardan biri veya birkaçı tarafından verilebilir.

32.4. Nakdi veya ayni teminat kabul edilmez. Para olarak verilen teminatların Üniversitenin sözleşme davetinde belirtilen, belirtilmemişse ilanda belirtilen banka hesabına ihale numarası belirtilerek yatırılması, teminat mektubu olarak verilen teminatların bu Şartname ekinde yer verilmiş forma uygun olarak düzenlettirilip elden teslim edilmesi gereklidir.

32.5. Kesin teminat mektuplarının sözleşme süresi ile garanti süresinden hangisi daha sonra doluyorsa bu süreye altı ay eklenerek bulunacak süreyle düzenlettirilmesi gereklidir.

32.6. Kesin teminatın iadesine ilişkin usul ve esaslar sözleşme tasarısında düzenlenmiştir.

 

Madde 33 – Sözleşmenin imzalanmasında Üniversitenin görev ve sorumluluğu

Üniversitenin, bu Şartnamede belirtilmesine rağmen sözleşmeye davette bulunmaması veya davette bulunmasına rağmen sözleşmeyi imzalamaktan kaçınması halinde, istekli, ilgili sürenin bitmesini izleyen günden itibaren en geç beş işgünü içinde, on gün süreli bir noter ihbarnamesiyle bildirerek taahhüdünden vazgeçebilir. Bu takdirde geçici teminatı iade edilir ve istekli teminat vermek için yaptığı belgelendirilmiş giderleri istemeye hak kazanır.

 

  1. SÖZLEŞMENİN UYGULANMASI

Madde 34 – Sözleşmenin uygulanmasına ilişkin hususlar

Sözleşmenin uygulanmasına ilişkin aşağıdaki hususlar sözleşme tasarısında düzenlenmiştir:

(a) Ödeme yeri ve şartları ile faturalandırmaların nasıl yapılacağı.

(b) Avans verilip verilmeyeceği, verilecekse şartları ve miktarı.

(c) İşe başlama ve iş bitirme tarihi.

(ç) Üniversite tarafından tek taraflı süre uzatımı yapılabilecek haller ve şartları.

(d) Yüklenicinin talebi üzerine Üniversite tarafından süre uzatımı verilebilecek haller ve şartları.

(e) Sözleşme kapsamında yaptırılabilecek ilave işler, iş eksilişi ve işin tasfiyesi.

(f) Cezalar ve sözleşmenin feshi.

(g) Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği hükümleri ile teknik şartnamede belirtilenler saklı olmak üzere; denetim, muayene ve kabul işlemlerine ilişkin şartlar.

(ğ) Anlaşmazlıkların çözüm şekli.

 

Madde 35 – Fiyat farkı

35.1. Fiyat farkı; bu Şartnamede öngörülmüşse, birim fiyatlı sözleşmelerde uygulama ayı içinde gerçekleşen iş kalemleri için, götürü bedel sözleşmelerde ise uygulama ayı içinde ilerleme yüzdelerine göre gerçekleşen iş grupları için yükleniciye ödenecek veya yükleniciden kesilecek bedeldir.

35.2. İhale konusu işin görülmesinde fiyat farkı uygulanacaktır.

35.2. Fiyat farkı 27.06.2013 tarih ve 2013/5216 sayılı 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa Göre İhale Edilen Mal Alımlarında Uygulanacak Fiyat Farkına İlişkin Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararının 4, 5 ve 6. maddeleri uyarınca ve anılan maddelerdeki kıstas ve endekslerin tamamı uygulanarak hesaplanacak, ancak anılan Bakanlar Kurulu Kararının 7. maddesi uyarınca fiyat farkı uygulanmasının mümkün olmadığı hallerde fiyat farkı uygulanmayacaktır.

 

  1. DİĞER HUSUSLAR

Madde 36 – İhalenin iptal edilmesi nedeniyle yükümlülük doğmaması

İhalenin herhangi bir nedenle iptal edilmesi halinde Üniversitenin, ihale komisyonunun veya ihale yetkilisinin istekli olabileceklere veya isteklilere karşı herhangi bir yükümlülüğü doğmaz ve istekli olabilecekler veya istekliler Üniversiteden herhangi bir hak veya tazminat talebinde bulunamaz.

 

GÖTÜRÜ BEDEL TEKLİF MEKTUBU

KOÇ ÜNİVERSİTESİ

İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA,

Tarih: gg / aa / yyyy

İhale numarası

İşin adı

Teklif sahibi (*)

– Uyruğu

– TCKN (Gerçek kişi)

 

– Vergi Kimlik Numarası

 

– Tebligat adresi

 

– Telefon ve faks numaraları (**)

 

– E-posta adresi (***)

 

Temsilcisi (Varsa TCKN)

 

 

(1) Yukarıda ihale numarası ve adı yer alan ihaleye ilişkin ihale dokümanını oluşturan tüm belgeler tarafımızdan okunmuş, anlaşılmış ve kabul edilmiştir. Teklif fiyata dahil olduğu belirtilen tüm masraflar ve teklif geçerlilik süresi de dahil olmak üzere ihale dokümanında yer alan tüm düzenlemeleri dikkate alarak ve kabul ederek teklif verdiğimizi, dokümanda yer alan yükümlülükleri yerine getirmememiz durumunda uygulanacak yaptırımları kabul ettiğimizi beyan ediyoruz.

(2) Bu teklif mektubunu imzalayan gerçek kişi veya kişilerin tarafımızı temsil etme ve ihaleye başvurmaya yetkili olduğuna ilişkin belge başvuru evrakımız içindedir.

(3) İdari Şartname md. 6 uyarınca tarafımıza aşağıdaki yöntemle tebligat yapılmasını kabul ediyoruz: (Sadece biri seçilecektir.)

[   ] Yukarıda bildirdiğimiz e-posta adresine e-postayla

[   ] Yukarıda bildirdiğimiz faks numarasına faksla

[   ] Yukarıda bildirdiğimiz tebligat adresimize iadeli taahhütlü bildirimle

İdari Şartname md. 19 uyarınca tekliflerin işin tamamı için verilmesi gereken hallerde aşağıdaki kısım kullanılacaktır:

(4) Katma Değer Vergisi hariç olmak üzere, ihale konusu işin tamamını aşağıda belirttiğimiz toplam bedel karşılığında yapmayı kabul ve taahhüt ediyoruz.

Rakamla (Yazıyla) [Para birimi]

İdari Şartname md. 19 uyarınca tekliflerin işin bir veya birkaç kısmı için verilebileceği hallerde aşağıdaki kısım kullanılacaktır:

(4) Katma Değer Vergisi hariç olmak üzere, ihale konusu işin aşağıda belirtiğimiz kısımlarını aşağıda belirttiğimiz götürü bedeller karşılığında yapmayı kabul ve taahhüt ediyoruz:

(i)    Kısım (…): Rakamla (Yazıyla) [Para birimi]

(ii)   Kısım (…): Rakamla (Yazıyla) [Para birimi]

(iii)  Kısım (…): Rakamla (Yazıyla) [Para birimi]

İdari Şartname md. 8 uyarınca ihalenin sadece yerli isteklilere açık olduğu veya yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanacağı hallerde aşağıdaki kısım kullanılacaktır:

(5) İdari Şartname md. 8’de yapılan “yerli istekli” tanımı uyarınca yerli istekli olduğumuzu taahhüt ederiz.

[Teklif sahibinin / Temsilcisinin adı, soyadı ve imzası (****)]

[Teklif sahibinin kaşesi (****)]

 

(*)           Teklif veren isteklinin adı ve soyadı, varsa ticaret unvanı, iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde iş ortaklığının, konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde konsorsiyumun adı yazılacaktır.

(**)        İş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde pilot ortağın, konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde koordinatör ortağın e-posta adresi yazılacaktır.

(***)      İş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde pilot ortağın konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde koordinatör ortağın telefon ve faks numaraları yazılacaktır.

(****)    İş ortaklığı veya konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde bütün ortaklar ve/veya yetkili gerçek kişi temsilcileri tarafından imzalanacak ve kaşelenecektir.

 

BİRİM FİYAT TEKLİF MEKTUBU

KOÇ ÜNİVERSİTESİ

İHALE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA

Tarih: gg / aa / yyyy

İhale numarası

İşin adı

Teklif sahibi (*)

– Uyruğu

– TCKN (Gerçek kişi)

 

– Vergi Kimlik Numarası

 

– Tebligat adresi

 

– Telefon ve faks numaraları (**)

 

– E-posta adresi (***)

 

Temsilcisi (Varsa TCKN)

 
(1) Yukarıda ihale numarası ve adı yer alan ihaleye ilişkin ihale dokümanını oluşturan tüm belgeler tarafımızdan okunmuş, anlaşılmış ve kabul edilmiştir. Teklif fiyata dahil olduğu belirtilen tüm masraflar ve teklif geçerlilik süresi de dahil olmak üzere ihale dokümanında yer alan tüm düzenlemeleri dikkate alarak ve kabul ederek teklif verdiğimizi, dokümanda yer alan yükümlülükleri yerine getirmememiz durumunda uygulanacak yaptırımları kabul ettiğimizi beyan ediyoruz.

(2) Bu teklif mektubunu imzalayan gerçek kişi veya kişilerin tarafımızı temsil etme ve ihaleye başvurmaya yetkili olduğuna ilişkin belge başvuru evrakımız içindedir.

(3) İdari Şartname md. 6 uyarınca tarafımıza aşağıdaki yöntemle tebligat yapılmasını kabul ediyoruz: (Sadece biri seçilecektir.)

[   ] Yukarıda bildirdiğimiz e-posta adresine e-postayla

[   ] Yukarıda bildirdiğimiz faks numarasına faksla

[   ] Yukarıda bildirdiğimiz tebligat adresimize iadeli taahhütlü bildirimle

İdari Şartname md. 19 uyarınca tekliflerin işin tamamı için verilmesi gereken hallerde md. 18’de yer alan tablodaki iş kalemlerinin tamamı için birim fiyatlar rakamla ve yazıyla belirtilerek aşağıdaki kısım kullanılacaktır:

(4) Katma Değer Vergisi hariç olmak üzere, ihale konusu işin tamamını, İdari Şartname md. 18’de belirtilen iş kalemlerinin her biri için ekli listede belirttiğimiz birim fiyatlarla ve aşağıda belirttiğimiz toplam tutarla yapmayı kabul ve taahhüt ediyoruz:

Teklif toplam tutarı: Rakamla (Yazıyla) [Para birimi]

İdari Şartname md. 19 uyarınca tekliflerin işin bir veya birkaç kalemi için verilebileceği hallerde md. 18’de yer alan tablodaki iş kalemlerinden teklif verilenler için birim fiyatlar rakamla ve yazıyla belirtilerek aşağıdaki kısım kullanılacaktır:

(4) Katma Değer Vergisi hariç olmak üzere, ihale konusu işin ekli listede belirttiğimiz kalemlerini ekli listede belirttiğimiz birim fiyatlarla yapmayı kabul ve taahhüt ediyoruz.

İdari Şartname md. 8 uyarınca ihalenin sadece yerli isteklilere açık olduğu veya yerli istekliler lehine fiyat avantajı uygulanacağı hallerde aşağıdaki kısım kullanılacaktır:

(5) İdari Şartname md. 8’de yapılan “yerli istekli” tanımı uyarınca yerli istekli olduğumuzu taahhüt ederiz.

[Teklif sahibinin / Temsilcisinin adı, soyadı ve imzası (****)]

[Teklif sahibinin kaşesi (****)]

 

(*)           Teklif veren isteklinin adı ve soyadı, varsa ticaret unvanı, iş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde iş ortaklığının konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde konsorsiyumun adı yazılacaktır.

(**)        İş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde pilot ortağın, konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde koordinatör ortağın e-posta adresi yazılacaktır.

(***)      İş ortaklığı olarak teklif verilmesi halinde pilot ortağın, – konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde koordinatör ortağın telefon ve faks numaraları yazılacaktır.

(****)    İş ortaklığı veya konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde bütün ortaklar ve/veya yetkili gerçek kişi temsilcileri tarafından imzalanacak ve kaşelenecektir.

 

 

BİRİM FİYAT TEKLİF CETVELİ

(İdari Şartname md. 18 ve 19’a uygun olarak istekli tarafından ilgili satırlar kullanılarak doldurulacak, doldurulması gerekmeyen satırlara yer verilmeyecektir.)

No. İş kalemi tanımı Miktar Birim fiyat teklifi Teklif tutarı
(…)   Sabit:    
(…)   Asgari:    
(…)   Azami:    
(…)   Asgari:

Azami:

   
(…)   Kademeli:    
    (a) (Miktar x’ten Miktar y’ye kadar)    
    (b) (Miktar y’den fazla Miktar z’ye kadar)    
    (c) (Miktar z’nin üstünde)    
(…)   Belirsiz. (Katsayı: [?*])    
Toplam teklif tutarı (Kısmi teklif kabul edilen hallerde bu satır silinecektir.)  

 

 

[Teklif sahibinin / Temsilcisinin adı, soyadı ve imzası (****)]

[Teklif sahibinin kaşesi (****)]

 

(****)    İş ortaklığı veya konsorsiyum olarak teklif verilmesi kabul edilmişse konsorsiyum olarak teklif verilmesi halinde bütün ortaklar ve/veya yetkili gerçek kişi temsilcileri tarafından imzalanacak ve kaşelenecektir.

 

 

 

 

GEÇİCİ TEMİNAT MEKTUBU

KOÇ ÜNİVERSİTESİNE,

Tarih: gg / aa / yyyy

 

Bankamızın, aşağıda bilgileri verilen ihale ve istekli için, Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği ve ihale dokümanı çerçevesinde geçici teminatını garanti ettiğini; Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği veya ihale dokümanı hükümleri uyarınca geçici teminatın gelir kaydedileceği hallerin ortaya çıkması halinde protesto çekmeye, hüküm ve adı geçenin iznini almaya gerek kalmaksızın ve istekli ile Üniversiteniz arasında ortaya çıkacak herhangi bir uyuşmazlık ve bunun akıbet ve kanuni sonuçları dikkate almaksızın yukarıda yazılı tutarı ilk yazılı talebiniz üzerine derhal ve gecikmeksizin Üniversitenize veya emrinize nakden ve tamamen ve talep tarihinden ödeme tarihine kadar geçen günlere ait kanuni faiziyle birlikte Bankamız adına imza atmaya yetkili temsilcisi ve sorumlusu sıfatıyla Bankamız ad ve hesabına taahhüt ve beyan ederiz.

Bu teminat mektubu aşağıda belirtilen tarihe kadar geçerli olup, bu tarihe kadar elimize geçecek şekilde tarafınızdan yazılı tazmin talebinde bulunulmadığı takdirde hükümsüz olacaktır.

Bankanın adı                                       :  
Banka şubesi                                       :  
İhale numarası                                     :  
İhale adı                                              :  
İsteklinin adı ve soyadı/ticaret unvanı    :  
Taahhüt edilen geçici teminat tutarı       :  
Geçici teminat süresinin geçerlik süresi : (*)
Kontrgaranti varsa bilgileri                   : (**)

 

Banka ve/veya şubesi yetkililerinin isim, unvan ve imzası [İmza sirküleri eklenecektir.]

 

(*)     İdari Şartname md. 23.4 ve 23.5 uyarınca geçici teminat mektubunun tekliflerin geçerlilik süresinden asgari üç ay fazla süreli olarak düzenletilmesi gereklidir.

(**)   Yabancı bankaların veya benzeri kredi kuruluşlarının kontrgarantilerine dayanılarak verilecek mektuplarda, kontrgarantiyi veren yabancı banka veya kredi kuruluşunun isminin ve teminatın kontrgarantili olduğunun belirtilmesi gereklidir.

 

 

 

KESİN TEMİNAT MEKTUBU

KOÇ ÜNİVERSİTESİNE,

Tarih: gg / aa / yyyy

 

Bankamızın, aşağıda bilgileri verilen ihale ve yüklenici için, Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği ve ihale dokümanı çerçevesinde kesin teminatını garanti ettiğini; Vakıf Yükseköğretim Kurumları İhale Yönetmeliği veya ihale dokümanı hükümleri uyarınca kesin teminatın gelir kaydedileceği hallerin ortaya çıkması halinde protesto çekmeye, hüküm ve adı geçenin iznini almaya gerek kalmaksızın ve yüklenici ile Üniversiteniz arasında ortaya çıkacak herhangi bir uyuşmazlık ve bunun akıbet ve kanuni sonuçları dikkate almaksızın yukarıda yazılı tutarı ilk yazılı talebiniz üzerine derhal ve gecikmeksizin Üniversitenize veya emrinize nakden ve tamamen ve talep tarihinden ödeme tarihine kadar geçen günlere ait kanuni faiziyle birlikte Bankamız adına imza atmaya yetkili temsilcisi ve sorumlusu sıfatıyla Bankamız ad ve hesabına taahhüt ve beyan ederiz.

Bankanın adı                                       :  
Banka şubesi                                       :  
İhale numarası                                     :  
İhale adı                                              :  
İsteklinin adı ve soyadı/ticaret unvanı    :  
Taahhüt edilen kesin teminat tutarı        :  
Geçici teminat süresinin geçerlik süresi : (*)
Kontrgaranti varsa bilgileri                   : (**)

 

Banka ve/veya şubesi yetkililerinin isim, unvan ve imzası [İmza sirküleri eklenecektir.]

 

(*)     İdari Şartname md. 32.5 hükmüne uygun şekilde belirlenmesi gereklidir. İdari Şartname md. 32.5’te süre öngörülmüşse kesin teminat mektubuna aşağıdaki ibare eklenebilir:

Bu teminat mektubu aşağıda belirtilen tarihe kadar geçerli olup, bu tarihe kadar elimize geçecek şekilde tarafınızdan yazılı tazmin talebinde bulunulmadığı takdirde hükümsüz olacaktır.

(**)   Yabancı bankaların veya benzeri kredi kuruluşlarının kontrgarantilerine dayanılarak verilecek mektuplarda, kontrgarantiyi veren yabancı banka veya kredi kuruluşunun isminin ve teminatın kontrgarantili olduğunun belirtilmesi gereklidir.

 

 

İŞ ORTAKLIĞI BEYANNAMESİ

KOÇ ÜNİVERSİTESİNE

 

İhale no.          :

İşin adı :

Üniversiteniz tarafından ihaleye çıkartılmış bulunan ve ihale numarası ile adı yukarıda belirtilen işe müşterek teklif vermek ve söz konusu iş uhdemize ihale olunduğu takdirde sözleşmeyi imzalayarak işin ifası ve bitirilmesi amacıyla, İdari Şartnamede belirtilen tanım esas olmak üzere iş ortaklığı şeklinde özel bir ortaklık kurmuş bulunuyoruz. İhalenin üzerimizde kalması halinde iş ortaklığı sözleşmesi, sözleşme imzalanmadan önce noterliğe tasdik ettirilerek Üniversitenize verilecektir. İş ortaklığımızın işin bitimine kadar pilot ortağı aşağıda belirtilmiştir.

Pilot ortağın iş ortaklığımızı her konuda temsile tam yetkili olduğunu, vermiş olduğumuz müşterek teklif neticesinde, iş üzerimizde kaldığı takdirde sözleşmenin bütün ortaklarca müştereken imza edileceğini ve imzalanacak sözleşmeyle ilgili diğer bütün hususlarda pilot ortak olarak göstermiş olduğumuz ortağımızın, ortaklığımız nam ve hesabına hareket etmeye tam yetkili olacağını, her birimizin Üniversitenizle akdolunacak sözleşmenin konusuna ve kapsamına girecek işler ve taahhütler ile anılan sözleşmeden doğup da ortaklığımıza yönelecek yükümlülüklerin yerine getirilmesinden müştereken ve müteselsilen sorumlu olacağımızı ve iş sonuna kadar kurduğumuz iş ortaklığından ayrılmayacağımızı; aksi takdirde sözleşmenin feshi, teminatın gelir kaydı hususlarında Üniversitenizin yetkili olacağını, sözleşme konusu işin tamamlanmasından önce pilot ortak dışındaki ortaklardan herhangi birinin ölümü, iflası, ağır hastalığı, tutukluluğu veya özgürlüğü kısıtlayıcı bir cezaya mahkum olması veya dağılması gibi durumlarda pilot ortak ve iş ortaklığının geri kalan diğer ortaklarının teminat da dahil işin bütün yükümlülüklerini ve sorumluluklarını üzerine alacağını ve işi bitireceğini, beyan, kabul ve taahhüt ederiz.

  Ortağın Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı T.C. Kimlik Numarası (Gerçek Kişi) / Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişi) Ortaklık Oranı Adresi
Pilot ortak        
Özel ortak (1)        
Özel ortak (2)        
Özel ortak (3)        
….        

 

PİLOT ORTAK ÖZEL ORTAK ÖZEL ORTAK ÖZEL ORTAK ÖZEL ORTAK
[Ortağın / Temsilcinin adı, soyadı ve imzası]

[Ortağın kaşesi]

[Ortağın / Temsilcinin adı, soyadı ve imzası]

[Ortağın kaşesi]

[Ortağın / Temsilcinin adı, soyadı ve imzası]

[Ortağın kaşesi]

[Ortağın / Temsilcinin adı, soyadı ve imzası]

[Ortağın kaşesi]

[Ortağın / Temsilcinin adı, soyadı ve imzası]

[Ortağın kaşesi]

 

 

KONSORSİYUM BEYANNAMESİ

KOÇ ÜNİVERSİTESİNE

 

İhale no.          :

İşin adı :

Üniversiteniz tarafından ihaleye çıkartılmış bulunan ve ihale numarası ile adı yukarıda belirtilen işe müşterek teklif vermek ve söz konusu iş uhdemize ihale olunduğu takdirde sözleşmeyi imzalayarak işin ifası ve bitirilmesi amacı ile, İdari Şartnamede belirtilen tanım esas olmak üzere konsorsiyum şeklinde özel bir ortaklık kurmuş bulunuyoruz. İhalenin üzerimizde kalması halinde konsorsiyum sözleşmesi, sözleşme imzalanmadan önce noterliğe tasdik ettirilerek idareye verilecektir. Konsorsiyumumuzun işin bitimine kadar koordinatör ortağı aşağıda belirtilmiştir.

Koordinatör ortağın konsorsiyumumuzu her konuda temsile tam yetkili olduğunu, vermiş olduğumuz müşterek teklif neticesinde, iş üzerimizde kaldığı takdirde sözleşmenin bütün ortaklarca müştereken imza edileceğini ve imzalanacak sözleşmeyle ilgili diğer bütün hususlarda koordinatör ortak olarak göstermiş olduğumuz ortağımızın, ortaklığımız nam ve hesabına hareket etmeye tam yetkili olacağını, her birimizin Üniversitenizle akdolunacak sözleşmenin konusuna ve kapsamına girecek işler ve taahhütler ile anılan sözleşmeden doğup da ortaklığımıza yönelecek yükümlülüklerin yerine getirilmesinden müştereken ve müteselsilen sorumlu olacağımızı ve iş sonuna kadar kurduğumuz konsorsiyumdan ayrılmayacağımızı; aksi takdirde sözleşmenin feshi, teminatın gelir kaydı hususlarında Üniversitenizin yetkili olacağını, sözleşme konusu işin tamamlanmasından önce koordinatör ortak dışındaki ortaklardan herhangi birinin ölümü, iflası, ağır hastalığı, tutukluluğu veya özgürlüğü kısıtlayıcı bir cezaya mahkum olması veya dağılması gibi durumlarda pilot ortak ve konsorsiyumun geri kalan diğer ortaklarının teminat da dahil işin bütün yükümlülüklerini ve sorumluluklarını üzerine alacağını ve işi bitireceğini, beyan, kabul ve taahhüt ederiz.

  Ortağın Adı ve Soyadı/Ticaret Unvanı T.C. Kimlik Numarası (Gerçek Kişi) / Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişi) Ortaklık Oranı Adresi
Koordinatör ortak        
Özel ortak (1)        
Özel ortak (2)        
Özel ortak (3)        
….        

 

KOORDİNATÖR ORTAK ÖZEL ORTAK ÖZEL ORTAK ÖZEL ORTAK ÖZEL ORTAK
[Ortağın / Temsilcinin adı, soyadı ve imzası]

[Ortağın kaşesi]

[Ortağın / Temsilcinin adı, soyadı ve imzası]

[Ortağın kaşesi]

[Ortağın / Temsilcinin adı, soyadı ve imzası]

[Ortağın kaşesi]

[Ortağın / Temsilcinin adı, soyadı ve imzası]

[Ortağın kaşesi]

[Ortağın / Temsilcinin adı, soyadı ve imzası]

[Ortağın kaşesi]